Gå direkt till innehåll
Låt oss presentera Venture Cups Topp20-lista av Sveriges bästa affärsidéer

Pressmeddelande -

Låt oss presentera Venture Cups Topp20-lista av Sveriges bästa affärsidéer

Här är listan på de 20 bästa affärsidéerna som deltagit i Venture Cups tävling IDEA under hösten. "Det är idéer med stor bredd som eventuellt kan ge en liten indikation på hur det ser ut bland våra allra färskaste idéer i Sverige just nu. Vi ser att precis som tidigare, så är hållbarhet av största vikt men även viljan att hjälpa andra är stor" - säger, Madelene Näslund Regionchef i Väst.

Efter att tävlingen stängt den 11 november har ett intensivt arbete pågått för att skriva feedback till alla inlämnade idéer och utse vinnarna. Jurygrupper från de olika regionerna har tillsammans utsett vilka 20 affärsidéer som placerat sig på Venture Cups årliga Topp20-lista, en vinst som innebär en kvalitetsstämpel och prischeck på 5000 kronor till varje team.

Venture Cups Topp20-lista 2021:
Visslan
IO-dit
Hulder
Quiqly
Eirly
Vattn Sensor
HealPlay
Little Snooze
Norbite
Sisterhood
D-Stract
Meritum
Streamingtjänst för hörsel- och synskadade
Hållbar Svampodling
Björkvodka
PeckiiLess
FastKrono
Envue Technologies
Mermaid Simskola
SENSME

Stort grattis till alla som tagit en plats på årets Topp-20 lista, och tack till alla som tävlat i årets omgång av IDEA, vi på Venture Cup önskar er lycka till framåt! Även ett stort tack till alla feedbackgivare & juryn för ert värdefulla arbete!

Nästa tävling, STARTUP öppnar den 1 februari och riktar sig till startups i tidigt skede. För att ta sig långt i tävlingen måste teamet bland annat påvisa ett intresse från marknaden och en stark affärsmodell. I prispotten väntar upp till 500 000 kronor, uppmärksamhet och feedback från Venture Cups nätverk.

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01

Relaterat innehåll