Gå direkt till innehåll
D-stract's grundare, Ebba Reinholdt och Carina Reinholdt.
D-stract's grundare, Ebba Reinholdt och Carina Reinholdt.

Pressmeddelande -

Idén som ger spruträdda ett smärtfritt alternativ vid injektioner.

Upp mot 20% av världens befolkning lider av spruträdsla. Trots att en så stor andelen människor har fobi för sprutor finns det idag inga prisvärda lösningar som kan minska smärtan vid injektioner. Ebba Reinholdt ville göra ett gymnasiearbete om spruträdsla eftersom flera av hennes vänner berättar om deras olustiga upplevelser vid injektioner. Hennes idé var att hitta en effektiv metod som minskade både smärtan och därmed även rädslan. Idag har Ebbas och hennes medgrundare Carina Reinholdts idé D-stract, som genom en kombination av kyla och tryck reducerar smärta vid injektioner, prisats som en av Sveriges bästa affärsidéer 2021.

Tillsammans med sin mamma Carina, som är utbildad läkare, tog duon fram de första skisserna till produkten D-stract. Produktskissen och affärsidén användes till Ebbas gymnasiearbete vilket bland annat gav henne en vinst i Blixtlåset 2020 och utmärkelsen Årets Innovation på Uf-mässan i Göteborg. Hösten 2020 grundades D-stract AB, modellen Bliss skapades, och idag den 9 december prisades D-stract på Venture Cup Topp20 event som en av Sveriges bästa affärsidéer 2021.

- "Vi ville skapa en en produkt som möter både patientens och vårdgivarens behov samt önskemål. Vårt motto är att det ska vara lätt att vara patient och tack vare vårt unika perspektiv både in- och utifrån vården har vi lyckats skapa en produkt som fyller det hål vi identifierat på marknaden. Att vinna detta är ett bevis på vårt engagemang för underlätta både för patienter och sjukvården. Allt som kan göra att fler vågar ta steget till att vaccinera sig eller motverka sin fobi är ett steg i rätt riktning för oss. D-stract ska fungera som ett hjälpmedel och vinsten ser vi som en stor hjälp på vägen till lansering." - Ebba Reinholdt

Den första produkten kommer snart finnas ute till försäljning och framtidsvisionen är att varje sjukhus, vaccinationscentral och vårdcentral, samt alla stickrädda själva ska ha tillgång till produkten. Teamet bakom D-stract består av Ebba Reinholdt och Carina Reinholdt och Ebba själv avslutar med att lyfta fram tidigare Venture Cup alumnen Sara Serray och tidigare Venture Cup studentambassadören Tilda Wissmar som de två kvinnliga entreprenörer hon själv inspirerats av.

- "Jag vill se fler kvinnor som ledare och med brinnande intresse för sitt företagande, något båda är goda exempel på."

Pris: Topp20 - IDEA 2021 region nord.
Idé: D-stract.
Team: Ebba Reinholdt och Carina Reinholdt.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995

Relaterat innehåll