Gå direkt till innehåll
Nu har andra omgången av tävlingen Innovationskraft avslutats. Screening, pitchar & jurymöte har ägt rum och på onsdag väntas en spännande final där vinnaren koras!
Nu har andra omgången av tävlingen Innovationskraft avslutats. Screening, pitchar & jurymöte har ägt rum och på onsdag väntas en spännande final där vinnaren koras!

Pressmeddelande -

Innovationskraft - möt höstens finalister

Nu har andra omgången av tävlingen Innovationskraft avslutats.
Screening, pitchar och jurymöte har ägt rum och på onsdag väntas en spännande final där vinnaren koras!

Innovationskraft är en satsning där Venture Cup och Företagarna Göteborg tillsammans med Almi Företagspartner Väst, Business Region Göteborg och Näringslivsgruppen letat efter innovationskraft.

Möt höstens finalister:

Envue Technologies; nästa generations nanoteknologi för att studera livets grundstenar - biomolekyler! Envues unika kombination av ett mikroskopiskt instrument, nanofluidiskt chip och mjukvara erbjuder användaren ett enkelt tillvägagångssätt, baserad på en avancerad teknik, för att studera biomolekyler i nanovärlden.

Eyescanner Technologyett flexibelt digitalt drogtest. Det är en AI-baserad mjukvara som upptäcker narkotikapåverkan via bildanalys av ögonområdet. Mjukvaran kan med fördel användas i en mobiltelefon men även i andra typer av hårdvaror så som fordon.  

FastKrono; is the all-together IoT solution helping atletes and teams to win, creating a back-office intelligence and empowering sport organizers with efortless real-time data capture improving the competition experience.

Navari; utvecklar en mjukvarubaserad navigationsteknik som med hjälp av augmented reality (AR) underlättar vid lokalisering av cancertumörer i levern, under titthålskirurgi. Syftet med lösningen är att förenkla den navigationsproblematik som kirurgerna idag upplever under dessa ingrepp, för att säkerställa både hög precision i själva tumöringreppet samt ökad patientsäkerhet.

Taigatechidén som skapar spårbarhet inom skogsindustrin för att öka utnyttjandet av råvaran. Taigatech har skapat ett system baserat på toppmodern AI-teknik från Chalmers för att spåra individuella stockar via kameror och stockens unika årsringar.

(PMS-) BOXENprenumerationen för menstruationen- din PMS partner. De vill göra månadens värsta vecka mer uthärdlig och bidra till att den förknippas med en period då man bör ta hand om sig själv lite extra.

Vinnaren presenteras den 27 oktober 2021. 


Projektet Innovationskraft ger en möjlighet för blivande och befintliga entreprenörer och intraprenörer att få feedback, hjälp att komma vidare och göra verklighet av sin idé  alternativt ställa om i sin verksamhet. Vinnaren får en prissumma på 50 000 kr samt en kvalitetsstämpel och hjälp att utveckla sin idé vidare.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll