Gå direkt till innehåll
Två av Meritums fem medgrundare, Magnus Bostedt och Nils Lundberg.
Två av Meritums fem medgrundare, Magnus Bostedt och Nils Lundberg.

Pressmeddelande -

Meriutum ska bli det självklara valet vid referenshantering för bygg- och infrastruktur.

På region nords Topp20 evengt, idag den 9 december, presenterades fem av Sveriges bästa affärsidéer som tagit plats på Venture Cups årliga Topp20 lista. En av dessa idéer var Meritum, ett företag som automatiserar referenshantering och genom sitt sökverktyg siktar på att öka transparensen i byggbranschen.

Att hantera och söka bland sitt företags alla referenser för att hitta precis de som beställaren efterfrågat är ofta mycket enformigt och kan vara mycket tidskrävande. Meritum är den digitala och automatiserade plattformen som ersätter tidskrävande och repetitiv referenshantering inom byggbranschen. Du kan även söka efter andra aktörer för att se deras erfarenhet och betyg. På så sätt får du en bättre och snabbare kompetensbedömning med några få klick. Idén till Meritum uppstod genom att flera av Meritums fem grundare själva hade erfarenhet av hur tidskrävande och, som de själva beskriver det, tråkig aktivitet det är att hitta, intyga och skicka kvalificerade referenser. Med insikten om att detta är en process som borde gå att automatisera - så var affärsidén Meritum född.

- "För oss är vinsten en bekräftelse att vi är på rätt väg och även en möjlighet för oss att nå ut med vår
produkt till en större publik. Vi vill utveckla vårt nätverk och söka potentiella partners. Genom att vara med och vinna Venture cup IDEA stärker vi vår position för att göra det. Genom att delta i Venture Cup har vi varit tvungna att iterera vår affärsidé och fått synpunkter på hur vi kan utvecklas."
- Säger Meritums medgrundare Nils Lundberg.

Meritums team består av Meysam Saidzadeh, som har åtta års entreprenörserfarenhet från byggbranschen, och Nils Lundberg, som själv drivit eget inom IT samt medgrundarna Magnus Bostedt, Therése Lundmalm och Josefin Eriksson. Företagets vision är att inom ett par år vara det självklara valet vid referenshantering inom alla seriösa bygg- och infrastruktur-företag samt kommuner och övrig offentlig sektor där upphandling vid byggprojekt förekommer. 

"Vi vill att alla aktörer och företag inom bygg- och infrastruktur ser oss som en möjligörare för en mer transparent bransch där ärlighet och kompetens verkligen lönar sig."

Pris: Topp20 - IDEA 2021 region nord.
Idé: Meritum.
Team: Meysam Saidzadeh, Nils Lundberg, Magnus Bostedt, Therése Lundmalm och Josefin Eriksson.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995

Relaterat innehåll