Gå direkt till innehåll
Daniel Vaknine & Måns Skogman, grundare Visslan
Daniel Vaknine & Måns Skogman, grundare Visslan

Pressmeddelande -

Mjukvaran som sänker tröskeln för visselblåsare

Alla företag med 50+ anställda i EU behöver nu inrätta kanaler för visselblåsning, detta är såklart bra men har även skapat för stort fokus på lagen och gjort att företag lägger all energi på att följa lagen. Då glöms ofta de faktiska fördelarna bort. Visslan låser upp visselblåsningens fördelar genom att ha dessa som utgångspunkt, samtidigt som compliance möjliggörs. 

Visslan är den moderna och nytänkande mjukvara som genom att erbjuda en användarvänlig rapporteringskanal med hög säkerhet - möjliggör krypterad och anonym dialog, allt för att sänka tröskeln för visselblåsare. Visslans mål är att främja visselblåsare och en öppen, transparent och inkluderande arbetsplats där ledningen sätter upp ett mål på 10 visselblåsar-rapporter, inte 0.

Visslan är en av tjugo idéer som hamnat på Venture Cups årliga Topp20 lista av Sveriges bästa affärsidéer 2021. Att hamna på listan säger grundarna själva är en bekräftelse om att Visslan är på rätt spår med sin idé, GTM-strategi och unika nisch.

Affärsidén uppkom först när Daniel Vaknine, en utav grundarna till Visslan, i mars fick i uppdrag av sin dåvarande arbetsgivare att hitta en visselblåsningskanal till dem. Han undersökte marknaden och blev kort sagt besviken. Överallt glömde man de faktiska fördelarna med visselblåsning och hur en säker och användarvänlig kanal faktiskt kan gynna företag. Resultatet blev bolaget Visslan som Daniel, tillsammans med medgrundaren Måns Skogman, idag driver.

Vad har ni för framtidsplaner med bolaget?
"Vi ska inom kort påbörja en investeringsrunda om 2.1 MSEK och söker nu “smart money”, främst från svenska änglar och serieentreprenörer. På kort sikt kommer Visslan satsa på en bred kundbas inom både Sverige och EU, medan vi på längre sikt kommer bredda oss mot närliggande områden."


Pris: Topp20 - IDEA 2021 region syd
Idé: Visslan
Team: Daniel Vaknine & Måns Skogman

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01

Relaterat innehåll