Gå direkt till innehåll
Nytt drogtest på utandningsluften kommer att revolutionera

Pressmeddelande -

Nytt drogtest på utandningsluften kommer att revolutionera

Nytt drogtest på utandningsluften kommer att revolutionera

Sensa Bues från Stockholm vann under torsdagskvällen Venture Cups Sverigefinalen 2010/2011. Sensa Bues är en ny teknik för drogdetekteringen och är den enklaste tekniken på marknaden idag för professionellt bruk då endast ett par andetag avslöjar droganvändaren. Finalen hölls i ett fullsatt Vinterträdgården på Grand Hotell i Stockholm där bland annat näringsminister Maud Olofsson var huvudtalare.

Vinnarna Sensa Bues unika teknik och analysmetod är lovordad på grund av dess enkelhet att använda, noggrannhet, säkerhet och för att den inte är integritetskränkande som dagens tester, som endast sker genom blod- eller urinprov. Droganvändaren avslöjas på endast ett par andetag och redan under sensommaren i år kommer produkten att lanseras. Andrapristagaren Johan Persson, Cellfab (Luleå), har utvecklat en ny armering för betong, asfalt samt andra material som kommer att spara miljarder kronor för byggindustrin. Tredjeplatsen gick till Snabboteket från Lund som med sin idé erbjuder receptfria läkemedel och apoteksprodukter i mindre förpackningar för direkt konsumtion.

Bland nära 1000 tävlande affärsidéer var det slutligen 12 av Sveriges framtida tillväxtföretag som gjorde upp om den prestigefyllda titeln ”Vinnare av Venture Cup 10/11”. En total prissumma om 350 000 kronor samt dedikerade konsulttimmar från McKinsey & Company delades ut vid prisceremonin. Under kvällen talade bland annat näringsminister Maud Olofsson och Magnus Nohrborg från Tomologic, förra årets vinnare av Venture Cup.

Juryns motivering till förstapriset löd:

" Med en fenomenal lösning kommer denna produkt att revolutionera världsmarknaden och skapa ekonomiska besparingar för alla involverade parter. Genom ett kompetent team kan ett nytt beroende skapas och produkten användas på en tyvärr allt större marknad!

På frågan varför just Sensa Bues blev vinnare svarar en mycket glad och stolt VD, Bo Hammarlund:

”Vi ett mycket erfaret operativt team, finansiärer och inte minst mycket duktiga och uppfinningsrika samarbetspartners i Munkplast, Uppsala. Under kommande år kommer Olof och hans team utveckla produkten vidare och testerna kommer innefatta även så kallade internetdroger så vi kommer nog att ha väldigt mycket att göra under det närmaste decenniet.”

I bifogade filer hittar du information om samtliga finalister, samt bilder  www.venturecup.se

Bild - Fotograf (Eric Rådstam)


Pressansvarig. Kalle Hardell

Tel: 072-211 91 00
E-mail: kalle.hardell@venturecup.se

Ämnen

Kategorier


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll