Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan - Nu utses Sveriges framtida entreprenörer och tillväxtföretag

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Nu utses Sveriges framtida entreprenörer och tillväxtföretag

PRESSINBJUDAN - VENTURE CUPS SVERIGEFINAL

2011-06-09

 

Nu utses Sveriges framtida entreprenörer och tillväxtföretag

Sedan 1998 har Sveriges vassaste entreprenörer utvecklats genom Venture Cup – Sveriges ledande affärsplanstävling. Tävlingsåret 2010/2011 lämnades totalt 970 bidrag in. Nu kvarstår 12 nominerade bidrag. Det har blivit dags att kora vinnarna i Venture Cups Sverigefinal.

Mellan den 4-10 maj avgjordes Venture Cups regionfinaler runt om i landet och tre pristagare från varje region utsågs. Dessa 12 bidrag utgör nu startfältet i årets Sverigefinal – en prisgala som kommer att hållas den 9 juni på Grand Hotell i Stockholm. Här kommer det att bjudas på mingel, 3-rätters middag, inspiration, underhållning och framförallt en spännande prisceremoni.

De senaste 10 åren har Venture Cup i genomsnitt lockat cirka 1000 affärsidéer per år. De samhällsekonomiska effekter som Venture Cups process bidrar till har uppmärksammats av både näringsliv och politiker. Inte minst Sveriges näringslivsminister Maud Olofsson har framhållit nyttan av Venture Cup. Under Sverigefinalen kommer hon, som kvällens huvudtalare, berätta mer om varför ökat entreprenörskap och fler företag är avgörande för Sveriges tillväxt.

De 12 nominerade bidragen jobbar idag på högvarv för att finslipa sina affärsplaner och presentationer inför den prestigeladdade Sverigefinalen. Nu väntar vi med spänning på att få reda på vem som vinner Venture Cup 2010/2011?

Svaret få vi den 9 juni då Sveriges främsta och mest lovande tillväxtföretag gör upp om äran samt 350,000 kronor i prispengar.

Var: Vinterträdgården - Grand Hotell, Stockholm

När: Torsdagen den 9 juni kl. 19:15, vinnarna presenteras kl. 21:45

 

Läs mer om finalisterna i bifogad bilaga.

I år kan du även bevaka Sverigefinalen live på nätet – följ Sverigefinalen live på www.venturecup.se

 

Välkommen att bevaka arrangemanget.

 

Kontaktperson: Kalle Hardell

Tel. 0722-119 100     

E-mail: kalle.hardell@venturecup.se

Ämnen

Kategorier


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll