Gå direkt till innehåll
Nytt herpesvaccin, en blivande världsnyhet i Venture Cup Väst!

Pressmeddelande -

Nytt herpesvaccin, en blivande världsnyhet i Venture Cup Väst!

De tio bästa affärsidéerna i Västsverige är korade
Nytt herpesvaccin – en blivande världsnyhet

422 affärsidéer lämnades in till Venture Cup Väst och nu är de tio bästa korade. Aldrig förr har så många bidrag tävlat om bästa affärsidé, steg ett i Venture Cups affärsplanstävling. Ett av de vinnande bidragen handlar om ett herpesvaccin, något som kan bli en världsnyhet.

En jury bestående av erfarna entreprenörer, affärsutvecklare, företagsledare, akademiker och experter inom en mängd områden har sållat fram totalt 30 nominerade affärsidéer. Av dessa har juryn valt ut de tio bästa i Västsverige.

- Det som är mest imponerande är den otroliga bredden och därmed kompetens vi har här i Västsverige. De vinnande affärsidéerna spänner från utveckling av herpesvaccin till lösningar för gruvindustrin för att analysera berggrunden på ett bättre sätt till nya Internettjänster för förbättrad privatekonomi, säger Niklas Delersjö, regionchef för Venture Cup Väst.

Affärsidén kring herpesvaccinet omfattar ett vaccin mot genital herpes – den globalt mest spridda könssjukdomen där hela 20-30 procent av jordens befolkning är smittad. Det finns idag inget vaccin på marknaden men att behovet är stort bevisas av att allt fler större läkemedelsföretag försöker utveckla ett vaccin.

Vaccinkandidaten är utvecklad av en forskargrupp vid Sahlgrenska. Den bygger på en ny biologisk princip och är unik i förhållande till vaccinkandidater använda vid tidigare försök. Teamet bakom affärsidén går på Entreprenörskolan, Göteborg International Bioscience Business School och driver affärsutvecklingen av projektet.

Antal bidrag till Venture Cup Väst har ökat med hela 32 procent sedan förra året. Västsverige är dessutom bäst i Sverige på att lämna in affärsidéer. Venture Cup Väst har totalt fått in fler idéer än de övriga tre Venture Cup regionerna tillsammans.

Vid prisutdelningen premieras de tio bästa affärsidéerna från Västsverige. Utöver detta delas regionala stipendier ut för bästa affärsidé från Borås och Halmstad i samarbete med respektive Högskola. Ytterligare ett strategiskt pris är bästa affärsidén inom Mat & Hälsa.

Tävlingen fortsätter…

Tävlingen Venture Cup fortsätter nu med inlämning av Utkast affärsplan. Sista inlämning är 9e februari och är öppen för nya tävlande. Därefter får alla tävlande feedback på sitt inlämnade bidrag för att kunna utveckla sin affärsplan till regionfinalen i slutet av april där tre vinnare, Västsveriges nästa tillväxtföretag utses. Dessa tre får sedan tävla mot vinnarna från de övriga regionerna i Sverigefinalen i Venture Cup som i år arrangeras i Luleå.

Se alla de tio vinnande affärsidéerna i bifogat dokument eller på hemsidan. Bilder för publicering publiceras under kvällen på www.venturecup.se/vast under press.

Frågor och kontaktuppgifter hänvisas till:

Jonas Almeling, Pressansvarig Venture Cup Väst

031-764 71 22, jonas.almeling@venturecup.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Relaterade event