Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan Venture Cup Syds Regionfinal i Malmö

Pressmeddelande -

Pressinbjudan Venture Cup Syds Regionfinal i Malmö

Sydsveriges nästa tillväxtföretag koras på Venture Cup Syds regionfinal den 10:e maj! Efter ännu ett framgångsrikt år där vi i Region Syd har fått in över 200 unika affärsidéer kommer nu de bästa att prisas på regionfinalen.

Tio nominerade har chans att vinna det prestigefyllda priset för bästa affärsplan, som belönas med en check på 100.000 kronor. Totalt delas över 300.000 kronor ut i prispengar under regionfinalen.

Utöver pris till de bästa affärsplanerna kommer även tre specialpriser att delas ut; Proof of Concept, Miljö- & energipriset samt Studentpriset Leapfrogs.

De vinnande bidragen går vidare till Sverigefinalen som går av stapeln i Göteborg den 14:e juni.

Bland de nominerade bidragen i finalen finns affärsidéer från flera olika områden, bland annat miljöteknik, digitala lösningar samt konsumentprodukter.

En sammanställning av de elva nominerade bidragen finns på Venture Cup Syds hemsida på adressen: http://www.venturecup.se/syd/nominerade-venture-cup-syd-2011/2012

 

Vad: Regionfinal Venture Cup Syd

När: Torsdagen den 10/5 2012 kl. 17.00-21.00

Var: Caroli Kyrka, Kattsundsgatan 8 Malmö

För mer information och pressregistrering, kontakta regionchef Marie-Louise Lövgren 0708-168726

Ämnen

Kategorier


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till en av världens största i sitt slag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterade event