Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN: Venture Cups paneldiskussion på Investor - 26 maj

        - "Entreprenörer och företagande är vägen ut ur krisen?!"

Venture Cup vill i år rikta ljuset mot de som en gång i tiden lyfte landet och la grunden till det välstånd vi har idag, nämligen entreprenörerna. Är det dessa som idag är vägen ut ur den ekonomiska krisen?

Sverige behöver fler innovativa tillväxtföretag, hur kan vi gemensamt arbeta för stötta och underlätta för entreprenörerna i byggandet av dessa? Vilket ansvar har staten/privata näringslivet för att det startas fler tillväxtföretag? Dessa frågor och många fler kommer vi att diskutera vid en paneldiskussion den 26 maj.

Datum: Tisdagen den 26 maj
Tid: 11.00 - 12.30
Plats: Investor, Arsenalsgatan 8c, Stockholm

Panelen:
Börje Ekholm, vd & koncernchef Investor
Katarina Bonde, vd Kubic LLC
Anders Johnson f.d. chefredaktör DN
Peter Strömbäck, vd & koncernchef Innovationsbron
Lena Gustafsson, tf generaldirektör Vinnova
Daniel Mühlbach, vd & grundare LensWay

Moderator:
Lydia Capolicchio, journalist

Men under paneldiskussionen finns även några av de 12 affärsidéerna som gått vidare till Venture Cups Sverigefinal som i år avgörs den 3 juni i Malmö. Dessa finns även tillgänliga efter paneldiskussionen för enskilda intervjuer.

Då trycket på denna paneldiskussion varit hög är vi tacksama om Ni kontakt Håkan Alfon om Ni har för avsikt att komma och om Ni har önskemål om specifika intervjuer.

Kontakt: Håkan Alfon, pressansvarig Venture Cup, 073-636 40 65, hakan.alfon@venturecup.se

Bilaga 1: Information om finalisterna till Venture Cups Sverigefinal 08/09

Om Venture Cup
Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 9 600 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag. Under 08/09 deltar ca 1000 affärsidéer.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Bilaga 1.

Finalister Venture Cups Sverigefinal 2008/2009

Venture Cup Nord

Wawo Technology AB- Umeå
Wawo är ett IT-företag med teknik för ansiktsigenkänning. Precisionen i sökalgoritmen tangerar 100% och det öppnar helt nya möjligheter. Exempel är kortlösa passagesystem, säkrare bankomater eller nya möjligheter för sökmotorer på Internet.

TANNAK AB- Jokkmokk
TANNAK AB startades 2007 för att utveckla och kommersialisera produkter, system och tjänster för identifiering och spårning av exempelvis frigående tamboskap och vilda djur. Då ökar effektiviteten och lönsamheten effektivt för boskapsägaren.

SwedClone AB- Umeå
Genom uppdragstillverkning av monoklonala antikroppar skapar SwedClone en ekonomisk och kommersiell grund för utveckling och försäljning för användning inom forskning, diagnostik och terapi inom framför allt neurodegenerativa sjukdomar.

Venture Cup Syd

Thylakoider, Lunds universitet
Thylabiscos affärsidé är att utveckla produkter för viktkontroll baserade på thylakoider från bladväxter. Thylakoider inducerar mättnad och kan därmed användas för att förebygga och reducera övervikt, ge ökad tillfredsställelse och ökat välbefinnande.

ChromaFocus, Lunds universitet
ChromaFocus kommer att tillverka optiska linser med teknik baserad på forskning kring fiskögon. Lösningen möjliggör oerhört små linser men med bibehållen kvalitet som kan användas i både nya och gamla applikationer.

Series Tech
SeriesTech mål är att revolutionera marknaden för hybridbilar genom sin patenterade SMSM-teknik i motsats mot dagens PSMS-teknik vilket leder till högre effektivitet med sänkta kostnader.

Venture Cup Väst

LumenRadio - Chalmers Innovation
LumenRadio utvecklar nästa generations trådlösa teknik för belysningsindustrin. Första produkterna släpptes i april 2009. LumenRadios har en unik patentsökt lösning för säkerhet, skalbarhet och samexistens med andra trådlösa teknologier. Mer info: www.lumenradio.com

AdFreight- Göteborg
Det slutförs mer än 5 miljader auktioner på Ebay varje år. AdFreight har tagit fram en ny och innovativ lösning för att hantera frakten som uppstår mellan parterna.

CleanSense- Chalmers Entreprenörsskola
CleanSenses framsteg inom nanoteknologi kommer att revolutionera utvecklingen av nya katalysatorer samt skapa en ny familj av hyperkänsliga sensorer.

Venture Cup Öst

VasCuring - Stockholms Universitet, Örebro Universitet
Vi utvecklar kirurgiska implantat för sammankoppling av kärl. Detta kan exempelvis användas för transplantationer, nervkirurgi och tarmoperationer. Produkten sparar tid och pengar för kliniker samt minskar komplikationsrisken för patienter.

Lasta Lätt - Uppsala
Lasta Lätt löser konsumenters problem att frakta hem långt skrymmande gods som inhandlas spon¬tant. Med ett billigt engångstakräcke tillverkat av skumplast kan enstaka plankor mm enkelt surras på bilens tak.

Nanalytic - Kungliga tekniska högskolan, Stockholms universitet
Atom-mikroskop är ett av de populäraste instrumenten hos den snabbt växande nanoteknik-industrin. Med en uppfinning från KTH kan Nanalytic skapa en enkel och kostnadseffektiv uppgradering som avsevärt förbättrar mikroskopens funktionalitet.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterade event