Gå direkt till innehåll
Tilda Wissmar, tidigare studentambassadör och idag kursansvarig på Venture Cup i region väst pitchade sitt bolag Gottlery i Draknästet
Tilda Wissmar, tidigare studentambassadör och idag kursansvarig på Venture Cup i region väst pitchade sitt bolag Gottlery i Draknästet

Pressmeddelande -

Tilda från Venture Cups team pitchade till sig investering i Draknästet

Efter fyra veckor har redan en handfull bolag som tävlat i både Venture Cups IDEA och STARTUP tävling medverkat i nya säsongen av Draknästet. Men i gårdagens avsnitt dök ännu ett bekant ansikte upp, nämligen Tilda Wissmar. Tilda har inte bara tävlat i Venture Cups tävlingar, hon har även varit studentambassadör för Venture Cup i region väst och idag är hon ansvarig för regionens kurs - Affärsplanering för tillväxtföretag. Tilda grundade sitt bolag Gottlery, som tillverkar ätbara kexskedar, redan under gymnasiet och mötte drakarna i det fjärde avsnittet av Draknästet.

Varje år släpps det ut 8 miljoner ton plast i världens hav och en stor del av detta är från engångsartiklar såsom plastbestick. Tildas lösning på detta problem är inte bara hållbar och miljösmart utan även god. Tilda, som inte bara såg drakarna som investerare utan även som förebilder, presenterade sin affärsidé så bra att hon fick med sig sin önskade investering på 300.000 kr samt nyttig feedback för att ta sin vision om bolaget vidare:

- "Alla har väldigt olika åsikter vilken väg man ska ta med sitt företag, det är viktigt att följa sin egna magkänsla och göra det som man själv tycker är bäst för bolaget. Jag fick väldigt bra feedback på idén och affärsplanen av drakarna och har tillämpat det jag tycker passar med min vision för Gottlery."

Som tidigare UF-företagare och med sin erfarenhet från Venture Cup i bagaget hade Tilda en mängd kunskaper i vad det innebär att våga pitcha en affärsidé för investerare.

- "Jag tror mycket att man ska vara sig själv när man träffar investerare, att inte vara alltför seriös och bjuda på sig själv. Jag pitchade för mig själv i spegeln varje dag inför inspelningen och även för mina vänner så jag fick feedback vad som kunde göras bättre med pitchen. Det värsta som kan hända är att du får ett nej, oavsett om du pratar med investerare, potentiella kunder eller samarbetspartners. Tror du tillräckligt mycket på din idé så kan inte ett eller hundra "nej" stoppa dig och ditt driv."

Sedan inspelningen av Draknästet i våras har Tilda nyligen stängt ytterligare en investeringsrunda. Nästa mål är att anställa sin första medarbetare och göra Gottlery's kexskedar tillgängliga runt om i hela Sverige. 

Du kan läsa mer om Gottlerty här och se Tildas pitch i det fjärde avsnittet av Draknästet.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt