Gå direkt till innehåll
Venture Cup Regionfinal 2022 i Region Väst

Pressmeddelande -

Venture Cup Regionfinal 2022 i Region Väst


Regionfinalen på Uni3 By Geely lockade drygt 200 besökare inom entreprenörsvärlden, och nu är vinnarna klara i Venture Cup STARTUP 2022! Förutom att dela på en prispott till ett värde av över en kvarts miljon kronor direktkvalificerar sig vinnarna till Venture Cups Sverigefinal iden 12 oktober i Uppsala där de tävlar mot entreprenörer från de andra regionerna.


De fem vinnarna som korades var Piffl, Parametric Solutions, Envue Technologies och MOUNID som därmed gick hem med en prischeck på 50 000 kr vardera, förutom Parametric Solutions som kammade hem två priser, varav extrapriset JCE Acceleration Award och blev den lyckliga vinnaren av dubbelt upp! Vinnaren av det andra extrapriset, Innovatum Science Park, 15 000 kr och en inkubatorplats på Innovatum Science Park blev FastKrono. Publikens favorit, och vinnaren av Publikens Pris blev Piffl.

Samtliga vinnare i STARTUP 2022 - Region väst. Fotograf: Gustav Frisack

Moderatorerna Karin Blennermark och Gretchen. Fotograf: Gustav Frisack


Från vänster: Malin Kjällström, Pernilla Blom och Daniel Langkilde. Fotograf: Gustav Frisack

De som ledde oss igenom kvällen var inga mindre än Karin Blennermark och Gretchen, som gav oss en show i världsklass. Dessutom hade vi besök av Daniel Langkilde från Annotell, Malin Kjällström från Nordic Node och Pernilla Blom från Business Region Göteborg som gav oss ett inspirerande panelsamtal om Västsveriges innovationskraft. De gav oss sina värdefulla insikter i businesslivet och vi fick både skratta och gråta till deras sanningar.

Den 12 oktober är det dags för alla regionala vinnare att tävla mot varandra på Sverigefinalen om fler priser samt den prestigefulla titeln Startup of the year. Mer information och anmälan kommer inom kort! 

Fotograf: Gustav Frisack

Här är samtliga vinnare i STARTUP 2022, region väst:

Piffl på scen med sina två priser: Best Traction och Publikens pris. Fotograf: Gustav Frisack

Best Traction och Publikens Pris - Vinnare: Piffl

Piffl är appen som gör allmänna idrotts- och aktivitetsplatser tillgängliga för alla på riktigt. Genom en app kan invånare och besökare komma åt boxar som är fyllda med ett stort utbud av sport- och utomhusaktiviteter anpassade efter miljön runtomkring och bidrar därmed till en mer hälsosam, jämlik och hållbar stad! Piffl vann priset Best Traction, 50 000 kronor och en plats på Sverigefinalen. Dessutom blev de publikens favoriter och kammade hem Publikens Pris: En mystery box fylld med innehåll från eventets deltagare och Venture Cups partners.

- Att vinna visar att vi på riktigt löst ett väldigt enkelt problem som så många kan relatera till, säger teamet. Vi tror inte det finns många kommuner i västra Europa som bygger en ny basketbollplan utan tvåbasketbollar eller en volleybollplan utan några volleybollar inom de närmaste två åren, vårt mål är att Piffl ska vara en del av det. Ju större del av det vi får vara desto roligare!

Här hittar du Piffls hemsida.

Team: William Nimbs och Dennis Axelsson

Parametric Solutions trivs i guldregn då de kammade hem 2 priser under kvällen och hela 100 000 kronor. Fotograf: Gustav Frisack

Beyond Academic och JCE Accelerator Award - Vinnare: Parametric Solutions

Parametric Solutions är plattformen för snabbare processer inom arkitektur och industriellt byggande. Med hjälp av AI och algoritmer underlättar lösningen beslutsfattandet i planeringsprocesserna vilket minskar riskerna och i slutändan skapar bättre och mer hållbara städer. På Venture Cup region västs regionfinal 2022 vann bolaget två priser och därmed 100 000 kronor, nämligen Beyond Academic och JCE Accelerator Award. Som vinnare av JCE Accelerator Award vann de inte bara 50 000 kronor, utan också ett års mentorskap hos JCE Group.

- Vi ser en vinst som ett stort kvitto på att det är värt att våga utmana traditioner i en etablerad bransch. Vinsten ökar vår motivation att fortsätta driva förändringsarbete, säger teamet bakom Parametric Solutions. Vårt mål är att förändra hela byggbranschen. Vi brinner för att hitta nya innovativa lösningar i gränslandet mellan teknik, arkitektur och hållbar utveckling. Vi vill inspirera till nytänkande ien traditionell bransch som i stor utsträckning präglas av låg digitaliseringsgrad och utdragna processer. Vi vill på ett kreativt och nyfiket sätt utmana det traditionella med nya affärsmodeller, värdekedjor och inspirerande design. 

Här hittar du Parametric Solutions hemsida.

Team: Sofia Malmsten, Erik Forsberg, Simon Brobäck och Henrik Frank

Teamet bakom Envue Technologies. Fotograf: Gustav Frisack

Game Changer - Vinnare: Envue Technologies

Möt Envue Technologies som i kombination av hårdvara och mjukvara utvecklat ett verktyg i form av ett mikroskopiskt instrument och nanofluidiska chip, som gör att forskare på ett enkelt sätt kan träda in i nanovärlden och studera biomolekyler. Denna banbrytande teknologi gav teamet en vinst i årets Game Changer på Venture Cups region västs regionfinal 2022, 50 000 kronor i prispengar samt en plats på Sverigefinalen den 12 oktober.

- En vinst innebär framför allt en stolthet och ytterligare boost för teamet, samt en ärofylld kvalitetsstämpel på vår fortsatta resa att kommersialisera vår produkt. Envue vill erbjuda forskare rätt verktyg för att förstå och analysera biomolekyler. De kommande åren är planen därför att accelerera bolaget genom att expandera teamet med kompetenser inom t.ex. sälj-, mjukvaru-, och produktutveckling för att kunna öka värdet för kunderna. Envue vill utveckla en användarvänlig produkt med skandinavisk kvalitet och design, med kunder både nationellt och internationellt, säger Ellen Andréasson. 

Här hittar du Envue Technologies hemsida. 

Team: Ellen Andréasson, David Albinsson, Joachim Fritzsche, Christoph Langhammer och Barbora Spackova

Ida Näslund som står bakom MOUNID. Fotograf: Gustav Frisack

Impact Maker - Vinnare: MOUNID

Genom mikroalger utvecklar MOUNID en unik algbläcks-färg för textil- och modeföretag. Algbläck eliminerar skadliga kemikalier och mikroplaster från att användas och erbjuder textilbranschen giftfri färg som möjliggör att kunna designa och tillverka 100% cirkulära textila färgglada produkter. MOUNID prisades för sin idé på Venture Cups regionfinal i region väst 2022 då bolaget vann priset Impact Maker och 50 000 kronor. Mounid ser vi också på Sverigefinalen i höst!

- Jag blir väldigt glad av att få chansen att visa fram algbläcksinnovationen som en del av den positiva systemförändring som vi behöver se i textilbranschen. Vinsten är ett värdefullt slags bevis på att jag bara ska fortsätta tuta och köra och att vinna pengar är en jättevälkommen bonus för den innovativa utvecklingen – jag har massor av algbläcks-färger att ta fram för framtiden! säger Ida Näslund.

Här hittar du MOUNIDs hemsida.

Team: Ida Näslund

FastKrono när de tar emot sitt pris. Fotograf: Gustav Frisack

Innovatum Science Park Award - Vinnare: FastKrono

Möt David, Jorge och Enric, tre spanska vänner som bor och jobbar i Sverige och har ett delat intresse för sport, företagande och teknologi. De har tillsammans grundat FastKrono, som är en produkt som förbättrar idrottares prestation med hjälp av IoT. Nu har bolaget vunnit priset Innovatum Science Park Award på Venture Cups regionfinal i väst 2022 och därmed vann de 15 000 kronor och en inkubatorsplats på Innovatum Science Park.

Här hittar du FastKronos hemsida. 

Team: Jorge Roman Cameo, David Calviño Serrano och Enric Villarin Martinez

Vill du se alla bilderna från Regionfinalen i väst? Klicka här!

Ses på Sverigefinalen den 12 oktober!

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll