Gå direkt till innehåll
Vinnare i Venture Cup Syds affärsidé-tävling korade!

Pressmeddelande -

Vinnare i Venture Cup Syds affärsidé-tävling korade!

Det snickras för fullt på snillrika idéer runt om i landet och många väljer att tävla med sin affärsidé i Venture Cup, tävlingen där man kan kamma hem 250 000 kronor . Nu är ett av tävlingens moment avgjorda, men än finns det möjlighet att plocka hem huvudvinsten. Det mer omfattande momentet i tävlingen, Affärsplan, är fortfarande öppet, fram till den 5 april. Syftet med Aoment Affärsidé är att vaska fram bra idéer med utvecklings- och tillväxtpotential. Fyra vinnare har korats i tävlingens olika kategorier, som förutom 5000 kronor på kontot också fått bekräftelse, feedback och uppmaningen att våga!

- Min affärsidé har sin grund i kombinationen av teknik och design, just den kombon har blivit min passion, säger Sofie Woge (bilden), som är entreprenören bakom Tendo och vinnare i kategorin ”Life Science & Teknik”.

Idéen om artificiell styrka för sjuka och svaga föddes också ur en kombination, - när jag studerade på LTH fick vi åka över till NASA i Houston och dom berättade om problemet astronauter har att greppa saker i rymden. Jag har själv personliga relationer med människor som har svåra reumatiska besvär.

Nästa steg för Sofie är att optimera sin produkt och få testa den på potentiella användare, något hon hoppas ska förändra tillvaron för många, - Med hjälp av Tendo ska även sjuka och äldre kunna ta sig ut mer i världen!

De 4 innovationerna som vunnit i Region Syd syftar till att ge ny styrka åt äldre, uppmana till te-drickande, få oss att spara på vatten och signera på skärmen.

De 4 vinnarna är:

Kategori: Life Science & Teknik

Bidragsnamn: Tendo – for people, not just symptoms

Namn. Sofie Woge

Från: Lund

Affärsidé:

Genom artificiell styrka och rehabilitering erbjuder Tendo en förbättrad vardag för reumatiker, strokepatienter samt för äldre med begränsad muskulatur i händerna. Produktens syfte är att skapa frihet och möjligheter för de som inte klarar den vardag andra tar för given, såsom att ta upp strumporna från golvet eller öppna en vattenflaska. Genom artificiell styrka i form av en diskret produkt så erbjuder man frihet och stärkt självförtroende.

Kategori: Miljö & Energi

Bidragsnamn: GreenShower

Namn: Kushtrim Qollajak, Emmanuel Perez Sota, Angel Perez

Från: Svalöv

Affärsidé:

Att spara på vatten har blivit ett konstant problem runt om i världen, med vår lösning kan man göra nytta för miljön och samtidigt sänka sin månadskostnad, då en tredjedel av vattenförbrukning går åt dusch och hygien.

Kategori: Människa & Samhälle

Företag: Tea Junkie

Namn. Åsa Lundberg

Från: Limhamn/Malmö

Affärsidé:

Förmedla kvalitet, kunskap och innovativt tänkande inom te. Genom utbildning, försäljning och upplevelser till kvalitetssökande konsumenter och företag samt fungera som en vägvisare och kvalitetsgarant för trender inom te och ”food paring” via B2B, fysisk butik och e-handel. Företaget ska stå för förändringen inom te-industrin i Sverige och utbilda svenskar att avnjuta högkvalitativt te.

Kategori: Webb, Mjukvara & Media

Bidragsnamn: ESIG

Namn. Klas Skogmar

Från: Malmö

Affärsidé:

Esig.me är en tjänst för att digitalt signera dokument, där det även går att verifiera signaturen även efter att den skrivits ut. Man kan kombinera dessa digitala signaturer med vanliga handskrivna signaturer, vilket kan effektivisera företags och privatpersoners hantering av dokument. Systemet har en högre säkerhet än klassiska signaturer, eftersom det är näst intill omöjligt att förfalska.

Kontaktperson

Jonas Lundh
Evenemangs- & Marknadsansvarig
Venture Cup Syd
jonas.lundh@venturecup.se
070-991 11 14

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll