Gå direkt till innehåll
Joakim Blomqvist psykolog och grundare av Ther-Appy. Foto: Hampus Carlson
Joakim Blomqvist psykolog och grundare av Ther-Appy. Foto: Hampus Carlson

Nyhet -

Appen som löser problemet med psykiska ohälsa

Psykisk ohälsa är ett stort samhällsproblem som beräknas kosta det svenska samhället 70 miljarder kronor per år. Ett digitalt verktyg framtaget av Joakim Blomqvist, psykolog och entreprenör kan vara lösningen som vänder trenden. Ikväll vann han priset som regionens Impact Maker på Venture Cups regionfinal i Luleå.

Stress, ångest och nedstämdhet ökar dramatiskt i dagens samhälle och kostar samhället stora summor pengar. Samtidigt upplevs psykologiska teorier för de allra flesta individer som komplexa vilket skapar en hopplöshet hos många vilket resulterar i att de inte kommer igång med det nödvändiga förändringsarbetet.

Det finns ett stort problem i hur man får individen att påbörja sitt förändringsarbete och få dem att förstå och öka sin självinsikt. Det animerade bildspelet som Ther-Appys digitala självhjälpsprogram bygger på gör det lättare att förstå än den mer traditionella metoden att gå hem och läsa en bok, säger Joakim.

Psykologen Joakim har arbetat mycket med psykisk ohälsa och nu tagit fram ett digitalt självhjälpsprogram, Ther-Appy, som med en världsunik animerad förklaringsmodell ska hjälpa människor att må bra igen. Inspirationen till affärsidén kom från hur professorn Hans Rosling presenterade sitt ämne på ett lättförståeligt sätt med hjälp av animerade bilder.

Under tisdagskvällen prisades idén på Venture Cup Nords regionfinal i Luleå och därmed direktkvalificerar sig Ther-Appy till Sverigefinalen den 12 september.

Pris: Impact Maker, Venture Cup Nord
Idé: Ther-Appy
Team: Joakim Blomqvist
Ort: Umeå
Lärosäte: Umeå Universitet

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll