Gå direkt till innehåll
Lisa Lindvall, grundare av The Fit. Foto: Hampus Carlson
Lisa Lindvall, grundare av The Fit. Foto: Hampus Carlson

Nyhet -

Kalixentreprenör ska förändra modebranschens online-upplevelse

Kläder är en av de populäraste varorna som svenska konsumenter handlar på nätet och idag utgör e-handel av mode hela 16 procent av den totala marknaden för mode i Sverige. Tröskeln för många som handlar är att de inte vet vilken storlek de ska köpa vilket i vissa fall resulterar i ett uteblivet köp eller i dyra returer för modeföretagen. Lisa Lindvall, grundaren av startup-bolaget The Fit är fast besluten om att sänka den tröskeln.

Lisa Lindvall startade The Fit med en vision om att kläder borde skapas efter våra kroppar och inte tvärtom. Företaget utvecklar en mobil kroppsskanner som skapar digitala kroppspass med användarens kroppsmått, vilket kan användas inom e-handeln. Lösningarna som finns inom e-handeln idag är inte tillräckligt bra menar Lisa.

Jag märkte snabbt att, för att kunna erbjuda användare en bättre online-upplevelse, med en tillförlitlig storleksrekommendation saknades en viktig komponent, användarens kroppsmått och ett enkelt sätt att ta dessa digitalt, säger Lisa.

Bolagets app fungerar så vis att konsumentens kroppsmått tas fram genom att förena 3D-skanning och artificiell intelligens. Resultatet blir en bättre shoppingupplevelse eftersom konsumenten får hjälp med att handla rätt storlek eller måttbeställda plagg. Framtidsvisionen är att mobil kroppsskanning ska bli en självklar funktion inom mode- hälso, fitness och skönhetsindustrin inom fem år.

The Fit kommer bli en marknadsledande aktör globalt. Att använda sitt digitala kroppspass via e-handel kommer vara lika naturligt och smidigt som att validera en betalning med mobilt BankID, säger Lisa.

Under Venture Cups regionfinal i Luleå kammade bolaget hem priset som regionens Top Tech vilket innebär en prissumma på 50 000 kronor och en direktkvalificering till Sverigefinalen i Stockholm den 12 september.

Pris: Top Tech, Venture Cup Nord
Idé: The Fit
Team: Lisa Lindvall
Ort: Kalix

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll