Gå direkt till innehåll
Xiaolei Hu, Olof Lindahl, Karolina Jonzén, Fredrik Öhberg
Xiaolei Hu, Olof Lindahl, Karolina Jonzén, Fredrik Öhberg

Nyhet -

Appen som sparar tid inom vården

I dagsläget används pappersenkäter till patienterna. Administrationen kring detta är väldigt omfattande och tidskrävande, för både patient och personal. Xiaolei Hu, en av grundarna till appen, arbetar på Norrlands Universitetssjuk och har själv upplevt hur mycket tid pappersenkäterna slukar. Idén till appen kom helt enkelt av att han ville hitta ett mer effektivt alternativ.

Jag kände att: det är ju ändå 2000-talet så det borde ju gå att göra det digitalt istället. För att få bollen i rullning kontaktade jag professorn Olof Lindahl och han kontaktade i sin tur den kunniga studenten Karolina Jonzén. Nu är vi ett bra och kompetent team som arbetar med affärsidén, säger Xiaolei.

Visionen är en app med många användare där patienter med kroniska tillstånd ska kunna använda Rehabkompassen™ för att delta aktivt i sin rehabiliteringsprocess. Teamet hoppas på att appen ska skapa bättre kommunikation mellan patient och sjukvårdspersonal.

– Vi hoppas att den ska bli en patientcentrerad plattform som underlättar och fångar upp problem. Kommunikationen mellan patienter och sjukvårdspersonal eller mellan sjukvårdspersonal inom olika rehabteam skulle bli bättre med vår lösning, säger Xiaolei.

Idé: Rehabkompassen™
Team: Xiaolei Hu, Olof Lindahl, Karolina Jonzén, Fredrik Öhberg
Universitet: Umeå Universitet
Boendeort: Umeå

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll