Gå direkt till innehåll
Tommie Lögdahl
Tommie Lögdahl

Nyhet -

Duschen som rengör planeten

REPHIL är en kapsel som omvandlar kranvatten till flytande schampo och gör duschprodukter miljövänliga. Genom att återanvända och fylla på samma flaska minskar du de globala utsläppen och förhindrar föroreningen av plast.

Med en pågående Zero Waste-rörelse som innebär att människor strävar mot att minska sitt avfall och leva mer hållbart är lösningen högaktuell enligt grundaren. Människor blir allt mer medvetna och intresset för att minimera sin miljöpåverkan ökar över hela världen. Med en plats på Venture Cups topp 20-lista har Tommie fått en bekräftelse på att hans affärsidé håller och han siktar nu på en Sverigelansering innan han tar REPHIL vidare ut i världen.

Idén började med att jag stod i duschen och reflekterade över hur många plastflaskor med schampo, balsam och duschtvål som låg och skräpade i badrummet. Det var över tio stycken och de flesta var tomma. När jag skulle återvinna dessa så fanns det ingen källsorteringsstation i närheten. Det slutade med att jag fick slänga alla flaskorna rakt ner i soporna. Jag började fundera på lösningar till problemet och upptäckte att flytande schampo och tvål består till 80 procent av vatten, berättar Tommie Lögdahl.


Idé:
Rephil
Team: Tommie Lögdahl
Universitet: Luleå Tekniska Universitet
Boendeort: Luleå

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll