Gå direkt till innehåll
Ny smart app ger dig den perfekt kalla ölen

Nyhet -

Ny smart app ger dig den perfekt kalla ölen

Under sina första år på maskinteknik-utbildningen försökte André Eccel Vellwock, en av grundarna till appen, att få sin öl kall. Till sin hjälp använde han sig av frysen, vilket ofta slutade med att ölen frös till is. Han började därför experimentera hur han skulle få koll på när ölen var lagom kall, utan att behöva öppna frysen och titta till den en gång i kvarten. Efter en universitetskurs i värmeöverföring var en första prototyp till appen född.

– Att jag studerade maskinteknik under tiden jag hade tanken på appen var optimalt. Jag kunde kombinera törsten för kunskapen och törsten för öl på ett väldigt givande sätt, säger André Eccel Vellwock.

Nu har André, tillsammans med ett kompetent team från Sverige, Italien och Mexiko, utvecklat en attraktiv produkt. Framtiden för appen ser ljus ut då den enligt grundarna är helt rätt i tiden.

– Vi hakar på trenden med högkvalitativ öl och har hittat en smart och enkel lösning på ett problem. Öl ska vara en viss temperatur för att smaka som godast. Dessutom befinner vi oss i en tid då teknologin i vardagliga saker blir större och större.

Nu är Chillmark med på listan över de 20 mest spännande idéerna i Venture Cups tävling IDEA. 


Idé:
Chillmark
Team: Alberto Gonzales Vazquez, André Eccel Vellwock, André Rudnytskyj, Shu Gao
Universitet: Luleå Tekniska Universitet
Boendeort: Luleå, Morelia (Mexiko), Milano (Italien)

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll