Gå direkt till innehåll
Woshapp vann priset Game Changer. Fotograf: Victor Ackerheim
Woshapp vann priset Game Changer. Fotograf: Victor Ackerheim

Nyhet -

Biltvättens Uber prisades som Game Changer i Venture Cups Sverigefinal

Stämningen var på topp då Sveriges elit inom entreprenörskap samlades på Konserthuset i Stockholm för att hylla morgondagens startup-stjärnor. Ett startup-bolag som prisades under kvällen var Woshapp som kammade hem priset som årets Game Changer, ett pris värt 50 000 kronor och som delas ut till en idé med potential att förändra eller skapa en ny bransch.

Woshapps affärsidé föddes när grundaren Jens Karlsson, arbetade med att städa och tvätta bilar, sedan utvecklades den tillsammans med medgrundaren Mark Owuya till en app. Appen tar biltvätten direkt till bilägaren. När du bokar en tvätt i appen kommer en bilvårdare direkt till bilens position och tvättar den. Woshapps tvätt är ett miljövänligt alternativ ur flera aspekter, den första är att inget vatten används under biltvätten eftersom bilvårdarna är utrustade med ett speciellt framtaget biltvättmedel och en microduk. Utöver att tvättmetoden sparar hundratals liter vatten tar sig bilvårdarna till bilens position med cykel och allt de behöver för att utföra biltvätten har dem med sig i sina ryggsäckar.

Venture Cups Sverigejury består av representanter noggrant utvalda från näringslivet, bl.a. techprofilen Tuva Palm, investeraren Anette Nordvall och entreprenören Arash Gilan. Dagen innan finalen samlades detta stjärngäng i huvudstaden för att grilla samtliga sexton finalist-team från hela Sverige för att hitta vinnare och enas kring vinnarna i tävlingens priser: Student Superstart, Game Changer, Impact Maker samt kvällens stora pris Startup Of The Year.

Woshapp har en idé som kan ändra och förenkla ett beteende på ett smart, kostnadseffektivt och tidsbesparande vis. De förenar dagens appteknik med ett traditionellt beteende, säger Martin Szepczynski jurymedlem och grundare av bland annat First Class Brands of Sweden och Healthyco.

Pris: Game Changer 2018
Idé: Woshapp
Team: Jens Persson och Mark Owuya
Ort: Stockholm

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll