Gå direkt till innehåll
BeeScanning vann priset Impact Maker. Fotograf: Victor Ackerheim
BeeScanning vann priset Impact Maker. Fotograf: Victor Ackerheim

Nyhet -

En startup med mål att rädda världens bin, vann pris i Venture Cups Sverigefinal!

En av anledningarna till att bina dör är ett kvalster som går under namnet Varroa Destructor. Den mycket erfarna biodlaren och entreprenören Björn Lagerman som själv upplevt de problem som kvalstret orsakar. Tillsammans med sitt team har dem nu tagit fram en app som med hjälp av AI-teknologi ger en digital analys av biodlares bisamhällen. Genom att biodlaren tar bilder på sitt bisamhälle och analyserar det med hjälp av appen, kan kvalstret upptäckas i tid och möjliggöra behandling av bisamhället och förhindra att det utrotas.

Med i teamet bakom appen finns Emmy Sundström, biodlare och veterinär med fokus på sjukdomar hos bin. Tillsammans antar de en av nutidens största hot i ett försök att rädda jordens bin och vårt ekosystem. Appen har redan tagits emot positivt av biodlare världen över och Björn och hans team ser mycket ljust på framtiden.

Juryn som utser vinnarna i Venture Cup består av noggrant utvalda utvalda representanter från näringslivet, bl.a. techprofilen Tuva Palm, investeraren Anette Nordvall och entreprenören Arash Gilan.

BeeScanning löser ett oerhört viktigt miljöproblem som vi människor ofta förbiser. Bina är navet i vårt ekosystem och utan dem hotas vår miljö av förödande konsekvenser inom bland annat jordbruk och djurhållning, säger Anette Nordvall om valet av Beescanning.

Pris: Impact Maker 2018
Idé: BeeScanning
Team: Björn Lagerman, Emmy Sundström, Emil Romanus, Erik Österlund & Rikard Lagerman
Ort: Stockholm

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll