Gå direkt till innehåll
Coda Easy vann priset Student Superstart. Fotograf: Victor Ackerheim
Coda Easy vann priset Student Superstart. Fotograf: Victor Ackerheim

Nyhet -

Coda Easy ska få svenska barn att bli bäst på programmering

Trots att programmering idag är ett obligatoriskt inslag i läroplanen för Sveriges alla grundskoleelever är utbildningsnivån inom ämnet låg hos en stor del av Sveriges lärarkår. Det medför att elever får en ojämn kunskap beroende på vilken skola de går i. Med Coda Easys egenutvecklade programmeringsspråket, kan lärare på ett mycket enkelt sätt lära ut programmering till sina elever. Idag finns lösningen på svenska men Startup-bolaget har globala ambitioner med en plan att översätta sin plattform till flera andra språk. Johan Wieslander, en av Coda Easys grundare ser ljust på framtiden.

Vårt nästa steg är att förbättra plattformen ytterligare och samtidigt få så många skolor som möjligt att använda Coda Easy i undervisningen, säger Johan Wieslander.

Vinsten som årets Student Superstart innebär en kvalitetsstämpel av teamets affärsidé och en prissumma på 50 000 kronor. Coda Easy var en av de fem vinnarna som utsågs under Sverigefinalen. Vinnarna utses av Venture Cups Sverigejury, en jury bestående av noggrant utvalda representanter från näringslivet. Bland jurymedlemmarna återfinns bland annat techprofilen Tuva Palm, investeraren Anette Nordvall och entreprenören Arash Gilan.

Coda Easy talar direkt till mitt hjärta; både i form av gammal utvecklare, frustrerad chef i brist på utvecklare och orolig mamma i jakt på bra programmeringsutbildning för mina barn. Genom att höja kvalitén på programmeringsutbildningen i den svenska grundskolan har vi i Sverige en möjlighet att bygga vidare på den positiva trenden där Sverige blivit centrum för innovation och står för att bygga flest unicorns per capita i världen, säger Tuva Palm.

Pris: Student Superstart 2018
Idé: Coda Easy
Team: Aleksandar Mitic, Carl-Johan Eriksson, Johan Wieslander, Mathilda Hammarström & Oskar Nehlin
Ort: Stockholm
Lärosäte: KTH och Handelshögskolan

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll