Gå direkt till innehåll
Teamet bakom Coda Easy studerar på KTH och Handelshögskolan. Foto: Victor Ackerheim
Teamet bakom Coda Easy studerar på KTH och Handelshögskolan. Foto: Victor Ackerheim

Nyhet -

​Coda Easy - lärarnas räddning i programmeringsundervisningen

Till hösten blir programmering ett obligatoriskt inslag i den svenska undervisningen. Samtidigt känner sig åtta av tio lärare osäkra på att undervisa i ämnet. Coda Easy, en av vinnarna i Venture Cup östs regionfinal har tagit fram en lösning på problemet; ett programmeringsspråk anpassat för utbildning som skrivs i det egna modersmålet.

Världen håller på att digitaliseras och programmering ses idag nästan som allmänbildning i samhället. Från och med höstterminen är programmering ett obligatoriskt inslag i den svenska undervisningen, men undersökningar visar att sju av tio lärare inte har någon utbildning i ämnet. Många av dem känner sig osäkra på hur de ska lära ut programmering till de ca 1 miljon elever som blir aktuella studenter i höst.

Bakom Coda Easys webbaserade programmeringsplattform står ett starkt team av unga drivna studenter med gedigen erfarenhet inom såväl programmering, elitidrott och entreprenörskap.

Vårt mål är att ta vår produkt till marknaden och se till att alla elever i Sverige får en jämlik och bra utbildning inom programmering, säger Carl-Johan Eriksson medgrundare till Coda Easy.

Under kvällens regionfinal i Venture Cup Öst kammade teamet hem priset som regionens Student Superstart. Vinsten innebär en prissumma på 50 000 kronor och en biljett direkt till Sverigefinalen som avgörs i september.

Pris: Student Superstart
Idé: Coda Easy
Team: Aleksandar Mitic, Carl-Johan Eriksson, Johan Wieslander, Mathilda Hammarström & Oskar Nehlin
Ort: Stockholm
Lärosäte: KTH och Handelshögskolan

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll