Gå direkt till innehåll
Teamet bakom Coda Easy studerar på KTH och Handelshögskolan. Foto: Victor Ackerheim
Teamet bakom Coda Easy studerar på KTH och Handelshögskolan. Foto: Victor Ackerheim

Nyhet -

​Coda Easy - lärarnas räddning i programmeringsundervisningen

Till hösten blir programmering ett obligatoriskt inslag i den svenska undervisningen. Samtidigt känner sig åtta av tio lärare osäkra på att undervisa i ämnet. Coda Easy, en av vinnarna i Venture Cup östs regionfinal har tagit fram en lösning på problemet; ett programmeringsspråk anpassat för utbildning som skrivs i det egna modersmålet.

Världen håller på att digitaliseras och programmering ses idag nästan som allmänbildning i samhället. Från och med höstterminen är programmering ett obligatoriskt inslag i den svenska undervisningen, men undersökningar visar att sju av tio lärare inte har någon utbildning i ämnet. Många av dem känner sig osäkra på hur de ska lära ut programmering till de ca 1 miljon elever som blir aktuella studenter i höst.

Bakom Coda Easys webbaserade programmeringsplattform står ett starkt team av unga drivna studenter med gedigen erfarenhet inom såväl programmering, elitidrott och entreprenörskap.

Vårt mål är att ta vår produkt till marknaden och se till att alla elever i Sverige får en jämlik och bra utbildning inom programmering, säger Carl-Johan Eriksson medgrundare till Coda Easy.

Under kvällens regionfinal i Venture Cup Öst kammade teamet hem priset som regionens Student Superstart. Vinsten innebär en prissumma på 50 000 kronor och en biljett direkt till Sverigefinalen som avgörs i september.

Pris: Student Superstart
Idé: Coda Easy
Team: Aleksandar Mitic, Carl-Johan Eriksson, Johan Wieslander, Mathilda Hammarström & Oskar Nehlin
Ort: Stockholm
Lärosäte: KTH och Handelshögskolan

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Samtliga vinnare i Venture Cup Östs regionfinal 2018. Foto: Victor Ackerheim

Venture Cup vinnarnas gemensamma nämnare - teknologi

Venture Cups regionfinal i Stockholm lockade över 200 personer till Konserthuset ikväll. De fyra regionala vinnarna korades framför en fullsatt publik i Grünewaldsalen, och trenden är tydlig: samtliga vinnare har stark koppling till teknik.

Delar av teamet bakom vinnarbidraget: Addresses by Map Project. Foto: Victor Ackerheim

Deras digitala adresser ger tillbaka makten till människor i Afrika

Idag saknar drygt 4 miljarder människor en fullständig postadress. Adresses by Map Project förser dessa personer med en fullt fungerande digital adress vilket resulterar i att de kan skaffa sig ett bankkonto och utöva sina mänskliga rättigheter. Ikväll vann de priset som regionens impact maker i Venture Cups regionfinal i Stockholm.

Woshapp vann priset Game Changer i Venture Cup Östs regionfinal. Foto: Victor Ackerheim

​Biltvättarnas “Uber” prisades i Venture Cups regionfinal

Nu är det slut på att stå i bilkö för att vänta på en biltvätt som ofta varierar kraftigt i resultat. Woshapp är biltvätten som med ett knapptryck kommer till dig. Ikväll prisades startup-bolagets idé under Venture Cup Östs regionfinal i Stockholm där teamet vann priset som regionens Game Changer och en prissumma på 50 000 kronor.

BeeScanning kammade hem två priser i Venture Cup Östs regionfinal. Foto: Victor Ackerheim

​Teknologin med potential att rädda världens bin

Världens bin är i fara och därmed även naturen. Varje år dör 20 miljoner bisamhällen, bin som är essentiella för pollinering av växter. Nu tar startup-bolaget BeeScanning upp kampen för att rädda dessa bin med sin nya teknologi vilket möjliggör för biodlare att bekämpa kvalstret Varroa Destructor med hjälp av sin egen smartphone.