Gå direkt till innehåll
Corina, grundare av FörSvinn. Foto: Johanna Herbst
Corina, grundare av FörSvinn. Foto: Johanna Herbst

Nyhet -

Hon skapar smakupplevelser av matsvinn

Efter att i flera år bevittnat matsvinn i restaurangbranschen blev anledningen till svinnet uppenbart för Corina. De fasta menyerna och bristen på tid leder till att mat slängs och kockarnas kreativitet begränsas. Då föddes idéen till FörSvinn, plattformen som genom kunskap och spontana menyer ska minska matsvinn och miljöpåverkan.

Allt fler alternativ till att minska matsvinnet har tillkommit på senare tid. Allt från appar som likt Karma låter restauranger sälja mat som annars ska slängas till volontärprojekt som anordnar food rescue middagar. Entreprenören bakom affärsidéen FörSvinn planerar att ta ett helhetsgrepp om problemet genom att attackera det från flera olika vinklar. Dels genom att bli en kunskapsleverantör i hur vi ska laga mat för att minimera svinn och dels genom att laga fantastisk mat där råvarorna från deras grossistpartners får bestämma matsedeln.

”Genom att i framtiden kunna erbjuda frusen mat, catering och food truck kommer vi kunna vara på plats vid tillställningar eller event och höja rösten för den klimatpositiva måltiden som annars slängs” – Corina, grundare av FörSvinn

Affärsidén minskar inte enbart matsvinnet, initiativet har även som mål att kunna anställa kockar som får arbeta med arbetstränande personer som på så vis stärker sin position på arbetsmarknaden.

FAKTARUTA

Idé: FörSvinn

Team: Corina Akner

Ort: Göteborg

Läs mer om tävlingen här: venturecup.se

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups: http://www.venturecup.se/nominees/

Ämnen

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll