Gå direkt till innehåll
Base of Sweden, Jasmine Lundqvist och Carl Ahslund
Base of Sweden, Jasmine Lundqvist och Carl Ahslund

Nyhet -

Hudnära lösning på Venture Cups topp 20-lista

Affärsidéen Base of Sweden vill få människor att fokusera mer på sina talanger än på sitt yttre. Därför har de tagit fram en hudvänlig foundation som döljer ojämnheter och skavanker i huden. Affärsidén återfinns nu på Venture Cups topp 20-lista.

En av grundarna till B.O.S har arbetat mer än 17 år i underhållningsindustrin i Hollywood och har då bevittnat osäkerheten som uppstår hos människor när huden inte är i balans. Efter flera år av experimentering och tester kunde hon tillslut hitta den perfekta foundationen för sin kund och affärsidéen B.O.S föddes.

Produkten kan användas av såväl kvinnor som män i olika åldrar och några av de många fördelarna med produkten är att den är lätt att applicera, ger ett tunt och matt ytskikt och kladdfri. Jasmine Lundqvist, från B.O.S är väldigt nöjd med deras produkt:

Den vanligaste reaktionen vi får när människor testar produkten är att den är för bra för att vara sann, säger Jasmine Lundqvist.

Eftersom deras foundation inte enbart täcker brister i huden utan även minimerar synligheten av rynkor och fina linjer kommer produkten rikta sig mot såväl kosmetikmarknaden som hudvårdsmarknaden.

Teamet som valde att ställa upp i Venture Cup för att få feedback och utveckla sin pitch är nöjd med vinsten.

Vinsten ger oss inte bara medel att förbättra och testa vår produkt utan den ger oss även ett ökat förtroende för att det vi gör är bra. Feedbacken utmanar oss och vi lär oss otroligt mycket från alla kommentarer vi fått, säger Jasmine Lundqvist.

Idé: Base of Sweden
Team: Carl Ahslund & Jasmine Lundqvist
Universitet: Stockholms Universitet
Boendeort: Stockholm

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll