Gå direkt till innehåll
Pelle Almquist & Saga Undén från BOOST Thyroid är 1 utav 10 nominerade finalister i Venture Cup region syd. Foto: Viktor Holm
Pelle Almquist & Saga Undén från BOOST Thyroid är 1 utav 10 nominerade finalister i Venture Cup region syd. Foto: Viktor Holm

Nyhet -

​Människan i fokus - här är de 10 finalisterna i Venture Cup region syd

Människan i fokus - här är de 10 finalisterna i Venture Cup region syd

Över 100 bidrag kom in till årets omgång av entreprenörstävlingen Venture Cup i region syd. Därmed slogs föregående års rekord för antal deltagare i tävlingen, totalt lämnades över 430 bidrag in från hela landet.

I år ser arrangörerna en tydlig trend, det är människan som är i fokus. 

- Vi har fått in många bidrag som handlar om hälsa, trygghet och hållbarhet, vilket också återspeglas bland finalisterna. Det är väldigt spännande och inspirerande att se hur entreprenörerna applicerar tech inom olika områden, säger Jonas Lundh, marknadsansvarig för Venture Cup region syd.

Vem som vinner avgörs på regionfinalen den 23 maj som kommer hållas på Rehab Kultur i Malmö. De nominerade har nu möjlighet att kamma hem upp till 200 000 kronor. De regionala vinnarna kvalificerar sig vidare till den nationella finalen som arrangeras i Stockholm i den 12 september, där har man chans på ytterligare 300 000 kronor.

Anmäl dig till regionfinalen här.

De nominerade bidragen i region syd är:

Aiten
Team: Anders Eidergard, Dr Ida Bandel och Daniel Bergdahl
Boendeort: Vellinge

Aiten är den digitala vårdgivaren för högt blodtryck. Aiten sätter dig i förarsätet av ditt blodtryck. Du vet alltid hur du ligger till med ditt blodtryck, får individualiserad coaching för att göra kloka val varje dag och har digitalt stöd av läkare längs hela vägen.

WordDiagnostics
Team: Sverker Sikström , Katarina Lundberg och Oscar Kjell
Boendeort: Lund och Malmö
Lärosäte: Lunds Universitet

WordDiagnostics är ett beslutstöd för psykiatrisk diagnosticering, där patienten svarar med beskrivande ord som analyseras med Artificiell Intelligens (AI). Vi använder en ny innovation, kallad semantiska mått där individen fritt beskriver sitt mående med ord.

Size Not
Team: Mia Berg och Stina Andersson
Boendeort: Lund och Malmö

Size. Not. - Storleksrevolutionen! Size. Not. avser att förändra konceptet ”storlek” inom modebranschen. Appen förvandlar konsumentdata till rätt val av storlek direkt!

Cocoon
Team: Emma Garatea
Boendeort: Malmö

Cocoon är ett airbagssystem som fästs på baksidan av cykelbarnsitsen och öppnas upp som en skyddande bubbla runt barnet om rörelsemönstren matchar profilen för en olycka.Vi vill skapa världens säkraste cykelbarnstol.

AcademicSolutions
Team: Anna Tunberg, Maria Tunberg, Marcus Brunström, Lars Gunnarsson, Fredrik Tunberg 
och Marika Arvidsson
Boendeort: Eslöv, Höör, Stockholm och Lund
Lärosäte: Lunds Universitet

AcademicSolutions är den naturliga länken mellan företag och studenter. Vi förser verksamheter med studenter som ska ha praktik, skriva examensarbete, driva ett projekt eller söker en tjänst som studentmedarbetare.

Pure Bio Synergy
Team: John Nyberg, Nicklas Erlandsson och Björn Westlund
Boendeort: Hölö

Genom patenterad teknik som möjliggör att producera ozon i fuktiga och svåra miljöer kan vi använda detta naturens egna reningsämne på nya väldigt angelägna marknader, däribland dricksvatten framställning i världens u-länder.

BOOST THYROID
Team: Vedrana Högqvist Tabor, Mikael Högqvist Tabor, Saga Undén och Pelle Almquist
Boendeort: Malmö

BOOST THYROID är en AI-app som gör det möjligt för människor med en autoimmun sköldkörtelsjukdom att leva mer hälsosamt och åldras bättre, genom att använda maskininlärning för att få personliga tips och råd.

Lupinta
Team: Dianne Palstra och Eslam Salah
Boendeort: Malmö

Bolaget utvecklar en rad produkter baserat på Lupinväxter, Lupinta vill ta hållbarhet till nästa nivå, genom att erbjuda en produkt som smakar gott, är hälsosam och skonsam mot miljön. Närodlad produktion minskar miljöpåverkan och är dessutom rik på fiber och en bra vegetarisk proteinkälla.

Panion Tech AB
Team: Melanie Aronson
Boendeort: Malmö

Panion är en social plattform baserad på sökbara nyckelord där du kan hitta likasinnade människor var du än är. Lägg till de nyckelord i din profil som bäst beskriver vem du är och hitta andra med samma intressen nära dig.

Bylife
Team: Erik Wilson, Markus Karlström och Zacharias Holm
Boendeort: Lund
Lärosäte: Lunds Universitet

Bylife för in naturen inomhus för att få människor att må som bäst. Från att ha utvecklat nästa generations smarta växtväggar i mer än ett år är vi på väg att revolutionera hur växter används och konsumeras och tillåta alla uttrycka sig själv i livet, av livet. 

Läs mer om samtliga nominerade team på venturecup.se/nominerade.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll