Gå direkt till innehåll
Foto: Nicklas Sundström
Foto: Nicklas Sundström

Nyhet -

Regionen slog rekord i antalet startupidéer

Ur ett rekordstort antal inlämnade bidrag till entreprenörstävlingen Venture Cup har juryn nu utsett tio bidrag som går vidare till regionfinalen den 22 maj, på Kulturcentrum Ebeneser i Luleå. En kväll där deltagarna förutom inspiration och nätverkande får möjlighet att sitta på första parkett när morgondagens entreprenörer från regionen hyllas.

Antalet inlämnade bidrag i Startup 2018 slog inte bara rekord nationellt utan även regionalt vilket visar att Norra Sverige fortsätter att levererar bra affärsidéer, både i kuststäderna och i inlandet. Tove Söderström Regionchef på Venture Cup Nord är imponerad av vilken geografisk spridning de inlämnade bidrag har i år.

- Region nord är ett stort område att täcka och det känns fantastiskt att se inlämnade bidrag från Sundsvall i Södra Norrland upp till Kalix i norr, säger Tove Söderström. 

Det går att se en fortsatt trend i digitalisering och hållbarhet bland bidragen som är med och tävlar och nu har juryn utsett vilka bidrag som går vidare till regionfinalen den 22 maj, på Kulturcentrum Ebeneser i Luleå. Under denna fartfyllda kväll presenteras vinnarna av priserna: Impact Maker, Game Changer, Student Superstart och Top Tech.

- Vår juryn har gjort ett gediget arbete och det blir otroligt spännande att under regionfinalen få reda på vilka som ska representera Norra Sverige på Sverigefinalen, säger Tove Söderström.

Förutom möjligheten att se morgondagens entreprenörer lysa bjuder regionfinalen på spännande och inspirerande historier av entreprenörer där kvällens talare är Olov Renberg, medgrundare till Behaviosec. Olov tar oss med på företagets framgångsresa från starten för 12 år sedan till att idag ha kunder som USA:s försvarsmakt. Konferencier för kvällen är Anna-Sara Lantz, projektledare på Luleå Tekniska Universitet.

Anmäl dig till regionfinalen här.

De nominerade bidragen i region nord är:

Startup: A New Sweden Project
Team: Anne Kärst, Anthony Lui, Emma Bergstrand, Laetitia Lotthé, Lisa Bergstrand
Boendeort: Piteå

Den globala modeindustrin förorenar enormt och samtidigt slängs 1,500 ton ull årligen i Sverige. A New Sweden Project vill ta tillvara på svensk ull och tillverka tidlösa, stilrena kläder som inte går ur mode.

Startup: FreezFiler
Team: Barbara Terebieniec, Cristian Klein, Stephan Skrodzki
Boendeort: Umeå
Lärosäte: Umeå Universitet

Freezfiler överblickar provers plats i -80°C laboratoriefrysar utan manuell hantering vilket reducerar risken för skador på prov samt sparar utrymme, energi, tid och kostnader.

Startup: Locide
Team: Harry Wink, Linus Tegenborg Sjöström, Simon Bergström Degerman
Boendeort: Umeå

Erbjuder turister ett vidgat perspektiv på städer genom lokala aktiviteter vägledda av erfarna och tillmötesgående lokalbor.

Startup: North Health
Team: Annette Lindgren, Emma Cedergren
Boendeort: Skellefteå

En digital plattform och navigeringssystem för upplysning och förmedling av förebyggande hälso- och friskvårdstjänster, motsvarande sjukvårdens 1177. Systemet kopplar rätt tjänst till kund, parallellt med ett omhändertagande enligt BlockChain referral system med kvalitetssäkrade hälsoaktörer.

Startup: The Fit
Team: Lisa Lindvall
Boendeort: Kalix

The Fit utvecklar mobil kroppsskanner teknik som skapar digitala kroppspass innehållande en 3D-avatar med användarens kroppsmått. Genom att förena 3D-skanning och artificiell intelligens, förändrar The Fit framtidens online-upplevelse.

Startup: Ther-Appy
Team: Joakim Blomqvist
Boendeort: Umeå
Lärosäte: Umeå Universitet

Digitalt självhjälps-program som hjälper människor att öka sitt inre välbefinnande. Bygger på en animerad förklaringsmodell som visat sig vara effektiv på att öka både förståelse och motivationen hos individen.

Startup: PreOption
Team: Albin Mannberg, Harry van der Veen
Boendeort: Skellefteå

PreOption stärker företagets arbetsgivarvarumärke genom att marknadsföra dem för framtidens kompetens. Detta genom att se till att gymnasieelever och studenter får upp ögonen för framtidens arbetsgivare genom att matcha dem med varandra.

Startup: Proto Proto
Team: Anna Parry, Jeff Parry, Luke Insoll
Boendeort: Umeå
Lärosäte: Umeå Universitet

Designmärket och sociala företaget Proto Proto har anknytning till etisk hantverksproduktion. De använder nuvarande trender inom design och e-handel för att modernisera rättvis handel och få nya marknader att växa för hantverkare från hela världen.

Startup: Vardagshjältar
Team: Johan Wikström, Julia Wikström
Boendeort: Sundsvall

En incitamentsdriven mobil marknadsplats som ska utbilda och engagera konsumenter om matsvinn samt erbjuda dem att handla matsvinn från matbutiker där butikerna själva står för lagerhanteringen och utlämning av produkter.

Startup: Zlingit
Team: Carls Sundqvist, Dinesh Damodran, Marc Coquand, Tobias Gruffman
Boendeort: Umeå
Lärosäte: Umeå Universitet

Zlingit är ett Sport-Engagment-System som grundades för att bygga ekonomiskt hållbara sportklubbar genom att generera ökade intäkter och återkommande publik för sportklubbar.

Läs mer om samtliga nominerade team på venturecup.se/nominerade.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll