Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Miljövänlig plast vinnare i Venture Cup Syd

I kväll avgjordes regionfinalen i Venture Cup Syd på biograf Spegeln i Malmö. Finalen samlade ca 200 entreprenörer och representanter från näringsliv, högskola och offentlig sektor.

Vid prisutdelningen premierades de bästa affärsplanerna från Sydsverige. Förutom prispengar får samtliga vinnare även fri rådgivning av Advokatbyrån Vinge och Språngbräda genom Connect Skåne.

Cyclicor kammade hem totalvinsten i Venture Cup Syd och kategoripriset i Miljö och Energi och kan utveckla sin idé vidare med 125 000 kr. Affärsidén består av en revolutionerade teknologi för att göra plast och tillverkningen av den mer miljövänlig.


De andra pristagarna under finalen var iRezQ med en app för  att rädda liv vid trafikolyckor i kategorin Life Science och Teknik, Swiftcourt med ett ny idé om hur man kan lösa tvister mellan företag eller individer på ett kostnadseffektivt sätt i kategorin Människa & Samhälle samt UserApp i  kategorin Webb, mobil och mjukvara där varje lag kammade hem 25 000 kr.  


De fyra kategorivinnarna har nu chans att ta sig vidare till Sverigefinalen som går av stapeln den 12:e juni i Umeå.


Frågor hänvisas till:

Marie-Louise Lövgren, Regionchef 0708-168726



Vinnare Venture Cup Syd hösten 2013

Kategori Webb, Mjukvara & Media

Bidrag: UserApp

Team: Robin Yjord, Timothy Engqvist Johansson och Robin Orheden, Malmö

UserApp är ett moln-baserat användarhanterings-API för webbapplikationer. Syftet är att underlätta för utvecklare att skriva kod för användar-login och registrering, fakturering, rättigheter mm. Istället kan utvecklare få mer tid att fokusera på applikationens kärnfunktionalitet.

Kategori Miljö & Energi

Bidrag: Cyclicor

Team: Kristofer Cook och Sang-Hyun Pyo, LTH/Lund

Cyclicor is a green-chemistry company focused on the development and commercialisation of safer and more sustainable polymers. The company has developed a new chemical synthesis pathway for the production of polycarbonate plastics without bisphenols and polyurethanes without isocyanates. Cyclicor will license and bring to market polymer products in an industry that is today worth over 40 billion Euros globally.  

Kategori Människa & Samhälle

Bidrag: Swiftcourt

Team: Johan Hedén Hultgren Hampus Sahlin, Fredrik Andersson, Niklas Holmquist och Jakob Elander, Juridiska fakulteten/Lund

Swiftcourt utvecklar och tillhandahåller en juridisk onlinetjänst som helt förändrar sättet tvister mellan parter sköts. Med Swiftcourt blir alla lika inför lagen, och ingen tvist är för liten för att ta upp.

Kategori Life Science & Teknik

Bidrag: iRezQ

Team: Tor Sjödin, Jenny Sjödin, Christian Jensen, och David Ludvigsson, Åkarp

iRezQ är en app som kan rädda liv i trafiken. Appen använder sensorer som finns inbyggda i en smartphone och med hjälp av matematiska algoritmer kan vi tolka om en person är involverad i en olycka eller ej. Vid larm går det sekundsnabbt en varning till alla i närheten av olyckan som har samma app. iRezQs larmportal är bemannad 7/24. Larmoperatören kontaktar SOS-alarm efter att ha bedömt olyckan.


Totalvinnare av Venture Cup Syd 2013 är Cyclicor


Ämnen

Kategorier


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll