Gå direkt till innehåll
Anna Morén, grundare av Björkvodka.
Anna Morén, grundare av Björkvodka.

Pressmeddelande -

Närproducerad njutning i flytande form från Björkarnas stad.

På Venture Cups Topp20 event i region Nord presenterades idag fem av Sveriges bästa affärsidéer som tagit sig upp på Venture Cups årliga Topp20 lista. En av dessa affärsidéer var Björkvodka. Idén kom till Anna Morén en solig dag då hon tittade ut på den fantastiska utsikten från hennes kontor – över björkarna på Campus. Idag har hon inte bara en prisad affärsidé, utan även en färdig produkt! 

Det finns en allt större efterfrågan på lokalproducerade kvalitetsprodukter. Även om det finns olika typer av alkoholsorter smaksatta med björk på marknaden finns det ingen svensk produkt med en sådan distinkt och ren björksmak i kategorin premiumvodka (45%), säger Anna Morén, grundare av Björkvodka.

- "Björkvodka, smaksatt med björksav, björklöv och björksocker, är en unik, lokalproducerad norrländsk kvalitetsprodukt, som har ambitionen att bli en del av Systembolagets ordinarie sortiment och en given del i alla kvalitativa restaurangers drinkmenyer. Och en favorit bland finsmakare och lokalpatrioter som brinner för närproducerat med hög kvalitet."

Björkarnas stad, som Umeå ibland kallas, och dess historia är något som Anna bla bygger hennes produkt/varumärke kring och siktet är inställt på att inom några år driva eget destilleri i Umeå samt erbjuda ett ännu större sortiment av produkter kopplat till den norrländska skogen. Anna har tidigare drivit CoolKid AB där hon tillverkat och sålt barnkläder och hon tar med sig både sin tidigare entreprenörserfarenhet och energin från vinsten i årets IDEA tävling framåt.

- "Det ger en boost av självförtroendet att vinna – vilket i sin tur skapar mer energi att utveckla affärsidén vidare. Sen är det ju finfin PR också!"

Pris: Topp20 - IDEA 2021 region nord.
Idé: Björkvodka.
Team: Anna Morén.

Ämnen

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll