Gå direkt till innehåll
Norrlands bästa idéer är utsedda

Pressmeddelande -

Norrlands bästa idéer är utsedda

Till: Nyhetschefen

Pressmeddelande

2011-12-08

Norrlands bästa idéer är utsedda

Under torsdagen avgjordes första delen i affärsplanstävlingen Venture Cup Nord. Prisutdelningen hölls på Folkets Hus i Umeå. 20 bidrag från hela Norrland tävlade om totalt 50 000 kr i prispengar.

Av 111 tävlande och 20 nominerade bidrag utsågs 10 pristagare som fick en prischeck på vardera 5 000 kronor.

- Vi har märkt en tydlig ökning av antalet idéer i år med 75 % gentemot förra året och jag ser det som ett tecken på att Norrland står sig starkt trots finansiell oro i vår omvärld säger Oliver Dogo, Regionchef.

Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens tillväxtföretag. 

Från Norrbotten prisas Ulf Skogqvist och bidraget Taksystem, en takställning av aluminium som är flexibel, säker och kostnadseffektiv.

- Idéerna under hösten har hållit mycket hög kvalité och jag ser fram emot att se idéägarna utveckla sina idéer inom ramen för tävlingen under våren avslutar Oliver Dogo.

Pristagarna för bästa affärsidéer är:

Affärsplan Essec (Västerbotten)

Elektroniskt lim till kartongförpackningar (Västernorrland)

Final Kit (Västerbotten)

Lunavation (Västerbotten)

OnParticle (Västernorrland)

Read it (Västerbotten)

RoofSmart (Västerbotten)

Sylvestris AB (Jämtland)

Taksystem (Norrbotten)

VoxLog – röstmätare (Västerbotten)

Vill du ha mera information om Venture Cup, kontakta:

Oliver Dogo

Regionchef

Tfn: 070-318 69 11

Eller gå in på www.venturecup.se/nord

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 10 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll