Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: SVERIGES FRAMTIDA TILLVÄXTFÖRETAG I SVERIGEFINAL

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: SVERIGES FRAMTIDA TILLVÄXTFÖRETAG I SVERIGEFINAL

PRESSINBJUDAN VENTURE CUP

2009-06-01

SVERIGES FRAMTIDA TILLVÄXTFÖRETAG I SVERIGEFINAL

På onsdag den 3 juni gör tolv av Sveriges framtida tillväxtföretag upp i Venture Cups Sverigefinal som i år avgörs i Malmö. Av nästan 1000 affärsidéer har alltså tolv stycken gått till Sverigefinal. Även om endast en kommer att gå hem med prispotten på 200.000 kr så har alla förutsättningarna att bli Sveriges nästa tillväxtföretag!

Totalt har nästan 1000 affärsidéer lämnats in och gått igenom årets upplaga av Venture Cup, av dessa har tolv av de bästa gått vidare till Venture Cups Sverigefinal där Malmö i år står som värd. Onsdagen den 3 juni är det prisutdelning och galamiddag i Malmö Rådhus. "Det är mycket trevligt att få vara värd för Venture Cups Sverigefinal och vi har därför öppnat upp dörrarna till Malmö Rådhus för detta arrangemang. Entreprenörskap- och innovation är viktiga områden för Malmö och för regionen", Stefan Månsson Näringslivskontoret Malmö Stad.

Percy Nilsson en av kvällens inspiratörer

Förutom en gnistrande prisutdelning kommer det även bjudas på inspiration då vi gästas av Malmös egna Percy Nilsson och Soledad Piñero Misa som är uppvuxen i Rosengård. Dessa kommer att dela med sig av sin entreprenöriella resa och ge tips och råd hur de har gjort i byggandet av deras framgångsrika företag. "Vi kan utlova en kväll fylld med spänning, möten och inspiration"

Stor bredd på affärsidéer

Bredden på de tävlande affärsidéerna är stor, allt ifrån ett nytt system för identifiering och spårning av frigående tamboskap till nästa generations trådlösa teknik för belysningsindustrin och ett nytt medicinskt implantat för kärlsammankoppling. Även om bredden är stor har alla ett gemensamt, de har alla chansen att bli ett av Sveriges framtida tillväxtföretag!
(Läs mer om de 12 finalisterna i "Bilaga 1")

Kompetent Sverigejury

De 12 finalisterna har under tre veckor utvecklat sina affärsplaner tillsammans med McKinsey & co. Affärsplanen har sedan blivit bedömd utifrån en rad olika kriterier så som utformning, tillväxtpotential och trovärdighet. Tisdagen den 2 juni kommer de 12 finalisterna få göra en presentation för juryn. Juryn består av Jane Walerud, entreprenör/affärsängel, Bodil Rosvall Jönsson, VD MINC, Finn Persson, VD PNP Venture Capital, Malin Nordgren, senior business analyst IKEA Greentech, Håkan Nelson VD Malmöhus Invest AB, Deborah Lygonis, vd Craft Animations, Birgitta Lövdahl-Öfverholm, chef för Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Andreas Gunnarsson, investment manager Saab Ventures, Niklas Forser, VD och grundare Leverage, Johan Trouvé, VD Västsvenska Industri & Handelskammaren, Agneta Edberg COO LinkMed och Joachim Samuelsson, Forza Skåne.
(Läs mer om Sverigejuryn i "Bilaga 2")

Tid & Plats: 3e Juni 17.00-18.00 Förmingel, 18.00-21.30 Galamiddag & Prisutdelning, Malmö Rådhus

För pressackreditering kontakta Jonas Almeling eller Håkan Alfon.

Kontakt:

Jonas Almeling, 0761-01 59 92, jonas.almeling@venturecup.se

Håkan Alfon, 073-636 40 65, hakan.alfon@venturecup.se

Bilaga 1 Beskrivning av finalisterna till Venture Cups Sverigefinal 08/09

Bilaga 2 Jury Venture Cups Sverigefinal 2009

Om Venture Cup

Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 8 600 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Relaterade event