Gå direkt till innehåll
Saveabl, tidigare Foody, tävlade i Venture Cups IDEA tävling 2020 och STARTUP tävling 2021.
Saveabl, tidigare Foody, tävlade i Venture Cups IDEA tävling 2020 och STARTUP tävling 2021.

Pressmeddelande -

Saveabl mötte drakarna i nya säsongen av Draknästet

Flera Venture Cup alumner har redan medverkat i nya säsongen av Draknästet 2021. Saveabl's (tidigare Foody) affärsidé går ut på att rädda den tredjedel av all mat som idag slängs. Saveabl tar hand om färsk mat som riskerar att slängas, paketerar det i en matkasse tillsammans med recept på matkassens innehåll framtaget av bolagets välrenommerade kock Emil. Matkassen leveras slutligen direkt till kund. Saveabl som både tävlat i Venture Cups IDEA tävling hösten 2020 och STARTUP tävling våren 2021 medverkade i första avsnittet av Draknästet och vi fick chansen att både gratulera och ställa några frågor till våra Venture Cup alumner.

Grattis till er medverkan i Draknästet! Berätta om er er upplevelse att möta drakarna och att pitcha i TV?

- När vi väl fick svaret att vi skulle få vara med i programmet kändes det helt overkligt, nervöst och väldigt kul! Vi förberedde oss noggrant och fick väldigt värdefull hjälp av kompetenta och erfarna personer som vi kunde göra flera testpitchar med och ha långa frågestunder med frågor som drakarna kunde tänkas ställa till oss. Allt för att försöka hitta svagheterna och jobba på dem innan programmet. Det var väldigt nervöst innan, men när man väl kom in och körde igång var det bara fullt fokus och man glömde av kamerorna helt. Sen är drakarna snällare än de verkar i TV!

Vad lärde ni er av att delta i Draknästet?

- Det var bra att bli tvingad att stanna upp och verkligen bena ut och fundera över affärsidéns alla komponenter på det sättet. Annars är det lätt att bara köra på i full fart utan att stanna upp och tänka igenom det. Sen fick vi mycket värdefull feedback från drakarna, de var tydliga med vilka delar av affärsidén som var bra genomtänkta och vilka vi behöver lägga lite mer fokus på. Något vi kanske inte har värdesatt och insett förrän långt efteråt var vilken motivation- och självförtroendeboost deltagandet gav oss, något som verkligen kan ha bidragit till att vi inte har tappat tålamodet eller tron på vår vision.

Ni har både tävlat i vår IDEA och STARTUP tävling, hur har ert deltagande i Venture Cups tävlingar hjälpt er och ert bolag?

- Venture Cups tävlingar har dels hjälpt oss att förstå mer kring hur man ska tänka som entreprenör. Vi har fått öva på att bygga pitchdecks och, precis som i Draknästet, så var det tillfällen att stanna upp och tänka igenom affärsidén i detalj.

Vad händer härnäst för er och ert företag?

- Vi kommer fortsätta jobba stenhårt för att uppnå vår vision. I slutet av September lanserar vi vår färdiga matkasse med räddade varor. Rätterna kommer vara förberedda så att de endast ska ta 10-15min att färdigställa för kunden. Vi kommer under hösten fortsätta jobba för att rädda mer mat, skapa smakupplevelser och göra upplevelsen så smidig för kunden.

Vilka råd skulle du ge till alla entreprenörer där ute som antingen förbereder sig för att träffa investerare eller till och med tvekar att starta sitt företag?

- Se till att vara förberedda, det kommer komma svåra frågor och de kommer titta på hur väl du hanterar situationen. Har du förberett dig väl så kommer ditt helhetsintryck kännas mycket tryggare och säkrare. Var heller inte rädd att ändra lite på ursprungsidén, det är en lång och krokig väg från idé till färdig produkt och det måste den nog få vara för att du ska landa i något bra.

Bolaget har sedan sin medverkan i Draknäset bytt namn till Saveabl och du kan läsa mer om bolaget på www.saveabl.se och se deras pitch i Draknästet här.


Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt