Gå direkt till innehåll
Välkommen till Regionfinal i Göteborg i STARTUP 2022!

Pressmeddelande -

Välkommen till Regionfinal i Göteborg i STARTUP 2022!

Äntligen har det blivit dags att kora de regionala vinnarna i Sveriges största tävling för startups och affärsidéer. Den 10 maj är det dags för Regionfinal i region väst i STARTUP 2022 där vi samlar Sveriges entreprenörselit i Uni3 by Geelys pampiga lokaler för att hylla morgondagens startup-stjärnor. En kväll i sann entreprenörsanda!

Dörrarna öppnas klockan 17:00 och kvällen startar med mingel där möjlighet till att knyta nya, viktiga kontakter aldrig varit större. Därefter intas scenen av inga mindre än Karin Blennermark och Gretchen, ett radarpar utan dess like! De får senare sällskap av den inspirerande trion Daniel, Malin och Pernilla. Daniel Langkilde är VD och medgrundare av Annotell. Deras mjukvaruplattform gör det möjligt att mäta och förbättra perceptionsförmåga, dvs förmågan att med hjälp av sensorer och algoritmer förstå sin omgivning. I princip fungerar mjukvaran som ett syntest för fordon som skall få körkort. Malin Kjällström är medgrundare av Nordic Node. Nordic Node ger bolag tillgång till globalt riskkapital och hjälper investerare utforska Nordens startup-scen. Pernilla Blom är projektledare för Kompetens+, ett projekt som matchar små företag med senior kompetens i syfte att öka innovationskraften i företagen.

Givetvis vankas även en prisutdelning för att kora de regionala vinnarna. De 10 bidragen gör upp om priserna Best Traction, Beyond Academic, Game Changer och Impact Maker som kommer med en prischeck på inte mindre än 50 000 kronor per pris. De bidrag som vinner dessa priser går vidare till en Sverigefinal i höst, där de inte bara tävlar om dessa priser utan också om det ärofyllda priset Startup of the year. 

På Regionfinalen i väst har vi två ytterligare priser, nämligen JCE Accelerator Award och Innovatum Science Park Award. JCE Accelerator Award går till en startup med en affärsmodell som är tydligt skalbar och har stor tillväxtpotential inom en snar framtid och vinnaren kammar hem 50 000 kronor. Innovatum Science Park Award är för startups med en produkt eller hårdvarulösning. Utöver prispengarna på 15 000 kronor ingår även en inkubatorsplats på Innovatum Science Park samt möjlighet att använda Innovatums makerspace.

Under kvällen bjuds du på även fantastisk mat, dryck, underhållning och nätverkande av förstaklass. Evenemanget är kostnadsfritt men med begränsat antal platser, så säkra din plats redan nu! Läs mer om eventet här eller anmäl dig direkt här!

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll