Gå direkt till innehåll
Campcation revolutionerar camping-världens digitala tillgänglighet

Nyhet -

Campcation revolutionerar camping-världens digitala tillgänglighet

I dessa tider har ord som svemester och hemester blivit allt vanligare uttryck och alltfler planerar campingsemester i Sverige. Men konstigt nog är det enklare att boka ett hotell på en ö i Thailand än det är att boka en campingstuga utanför Nyköping, menar bolaget Campcation som sedan januari 2020 är nordens snabbast växande bokningssida för campingar och ställplatser. Trots att hotell, vandrarhem och t o m vanliga hus går att boka online saknas samma digitala möjligheter för den som vill campa i Sverige. Campcation satsar nu på att revolutionera den nordiska campingens tillgänglig och se till att fler campingplatser blir bokningsbara online.

Campcation grundades under Januari 2020 med målet att bli det självklara valet för en stressfri bokning upplevelse, öka intresset av nordisk camping och samtidigt bidra till en hållbarare samhällsutveckling genom ett grönt och lokalt tänk.

Bolaget skapades utifrån en av grundarnas, Johanna Raga Waronen, egen upplevelse av svårigheterna att enkelt hitta, boka och betala en campingsemester online - och idén till Campcation var född. Svensk camping tillhandahåller ~17 miljoner gästnätter per år, men har hamnat utanför den digitaliseringen som skett för hotell och vandrarhem. Något som de nu satsar på att förändra.

Branschen har visat på ökat omsättning för varje år och svemester/hemester trendar, med hög målinriktad digital marknadsföring som möjliggör en publik många campingar bara kunnat drömma om. Denna vinst är ett bevis på att vår idé står på starka grunder, säger Ludwig Wård på Campcation.

Campcations snabba framfart på den svenska marknaden har efter bara sex månader banat väg för att snart expandera till Norden och med framtidens mål inställt på vidare expansion till Europa och USA. Bakom idén och företaget finns ett ständigt expanderande team med tävlingsinriktade individer, flera av dem med tidigare erfarenhet av entreprenörs-livet.


Flera av oss har drivit egna företag och projekt tidigare, framförallt Johanna och Karl som tidigt var entreprenörer inom guldbranschen. Ludwig har som ung drivit sitt eget inom husnära tjänster såsom målning, trädgårdsarbete och läxhjälp, säger Caroline Karlestedt på Campcation.

Priset i årets IDEA tävling väger tungt för bolaget som initialt lockades av möjligheten att få ett utökat nätverk och varumärkeskapital. Men som efter vinsten även ser styrkan i att fått testa sin idé och utveckla material för att beskriva affärsidén.

Vi har fått bekräftelse på att vår idé kan fungera och träning inför liknande event och investeringsrundor. De första ger oss motivation, stolthet och självförtroende att fortsätta med det sistnämnda, säger Christian Ölund på Campcation.

Idé: Campcation

Team: Ludwig Wård, Johanna Raga Waronen, Karl Sandin, Caroline Karlestedt och Christian Ölund

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll