Gå direkt till innehåll
Melanie Aronson från Panion
Melanie Aronson från Panion

Nyhet -

Hitta nya polare med Panion

Panion är appen som ska hjälpa invandrare, nyinflyttade och personer som vill utöka sin vänskapskrets att hitta likasinnade. Melanie Aronson, grundare till Panion är en av vinnarna i höstens omgång av Venture Cups idétävling IDEA.

I september 2014 flyttade Melanie Aronson från Lincoln, Massachusetts i USA till Sverige. Hon erhöll ett stipendium för att genomföra ett forskningsprojekt om flyktingars upplevelse av integration och forskningens resultat redovisades i form av en dokumentärfilm.

Hennes egen erfarenhet av att vara nyinflyttad i Sverige, tillsammans med de historier hon fick höra från flyktingarna hon pratat med gjorde henne övertygade om att Sverige behöver ett verktyg som förbättrar integrationen. Där föddes idén till appen Panion, ett social plattform där människor kan möta andra människor med gemensamma intressen. Melanie ville kort och gott skapa den perfekta appen för att hitta en kompis.

– Sverige är ett svårt land att känna sig hemma i visar undersökningar som gjorts bland människor som bosatt sig utomlands, säger Melanie.

I Sverige uppstår ofta vänskap baserat på gemensamma intressen, det finns många föreningar och organisationer med utgångspunkt från just ett gemensamt intresse, men om man inte talar flytande svenska kan det kännas obekvämt och där till att man ses i en större grupp. Men även om Panion primärt riktar sig till personer som flyttat eller rest till en ny plats, kan vem som helst utnyttja tjänsten för att skaffa sig en ny vän.

– Med hjälp av sociala medier har vi skapat oss många vänskapsrelationer men ofta är fler av dessa mer ytliga kontakter, vår vision är att Panion ska skapa fler djupgående relationer, säger Melanie.

Genom vinsten i Venture Cup hoppas Melanie på att få ännu större spridning på appen, kontakt med affärsrådgivare och investerare.


Idé: Panion
Team: Melanie Aronson
Universitet: Lunds Universitet 
Boendeort: Malmö

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll