Gå direkt till innehåll
Remy Bompar, en av grundarna av Kyklos.
Remy Bompar, en av grundarna av Kyklos.

Nyhet -

Kyklos vill skapa bredd inom E-sport

Kyklos är namnet på bolaget och plattformen som de två fransmännen Remy Bompar och Basile Ferrante tagit fram. Plattformen ska göra det enklare för nybörjare att komma igång med e-sport och hitta vänner att spela med.

Fransmännen träffades när de jobbade för speljätten Ubisoft hemma i Frankrike och insåg snart att det är alldeles för svårt för “hobby gamers” att hitta ett lag att spela och träna med. Skillnaden mellan amatörer och proffs är gigantisk och nybörjare riskerar att hamna i en otrevlig miljö, t ex anmäls nybörjare av etablerade spelare i syfte att få dom avstängda enbart på grund av att dom inte anses vara tillräckligt skickliga. Dessutom är det väldigt vanligt att nybörjare får utstå förolämpningar från mer etablerade spelare.

Ur den här problematiken föddes idén till Kyklos. Med hjälp av en algoritm ska plattformen fungera som en matchmaker mellan olika spelare och på så vis koppla samman människor med samma behov.

Remy studerar idag vid Lunds Universitet samtidigt som hans medgrundare Basile sitter i Kina där han studerar och vittnar om att det är tufft att samarbeta på distans med tanke på tidsskillnaden mellan grundarna. Han är dock glad över vinsten:

– Den här utmärkelsen ger oss energi att fortsätta och vi är väldigt stolta över att vara med på topp 20-listan, säger Remy.

Framöver ska Kyklos lansera en prototyp av appen för att inom kort också ge ut en färdig produkt. En produkt som grundarna hoppas att de stora bolagen inom spelvärlden ska vara intresserade av att använda sig av.

Idé: Kyklos
Team: Basile Ferrante & Remy Bompar
Universitet: Lunds Universitet
Boendeort: Lund & Machau

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll