Gå direkt till innehåll
Teamet bakom PopBy: Johan Kristensson, Pierre Orsander & Alexander Shvets
Teamet bakom PopBy: Johan Kristensson, Pierre Orsander & Alexander Shvets

Nyhet -

PopBy ska göra världen mer social

Det Malmö-baserade teamet bakom den sociala appen PopBy är en av årets vinnare i den prestigefyllda affärsidétävlingen Venture Cup, av totalt 314 tävlingsbidrag är Pierre Orsander och hans medgrundare en av vinnarna på årets topp 20-lista.

PopBy är en ny app som kopplar ihop användaren med människor, caféer och restauranger i närheten. Användaren lämnar meddelande på fysiska platser för andra att se, publicera och lämna svar på meddelanden, följa platser och prata med andra genom privata meddelanden till folk användaren träffat på dessa platser.

Idén till PopBy föddes när Johan Kristensson, en av teamets medlemmar, satt ensam på ett café i Los Angeles, nyligen ditflyttad från New York. Han kände att det var svårt få kontakt med andra på caféet som också satt ensamma och arbetade på något kreativt. Samtidigt kändes det svårt gå fram och bara säga hej.

Efter att Johan bestämt sig för att förverkliga sin idé, pitchade han den för Pierre Orsander, som till vardags är produktdesigner. Pierre tyckte om idén och teamet inledde därefter arbetet.

– Det unika med Popby är tillvägagångssättet, vi försöker helt enkelt få folk att prata med varandra. Till skillnad från andra sociala nätverk som låter dig prata med redan befintliga vänner möjliggör vår unika produkt att du kan snacka med folk i din närhet som du inte redan känner. Appen ska kort och gott fungerar som en isbrytare för riktiga, fysiska möten. Berättar Pierre.

Vinsten i Venture Cup har gett teamet ett tecken på att deras arbete går i rätt riktning. Men enligt Pierre är det inte pengarna som betyder mest:

– För oss är inte pengar och prestige det mest värdefulla, vinsten i sig ger oss en validering på att det vi jobbar hårt för är något som uppskattas och det gör oss extra glada. Det vi vill mest av allt, är att med hjälp av digitala lösningar, lösa ensamheten världen över, säger Pierre.

Fokus härnäst blir att hitta rätt väg fram för produkten med hjälp tester, och börja expandera ut till användare på marknader i samarbeten med olika aktörer och arrangörer.

Idé: PopBy
Team: Alexander Shvets, Johan Kristensson & Pierre Orsander
Boendeort: Malmö, Stockholm

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll