Gå direkt till innehåll
Buster Bark & Charlotte Forshaw
Buster Bark & Charlotte Forshaw

Nyhet -

Smart sensor ska hjälpa äldre bo hemma

Safe and Sound är en smart sensor som upptäcker aktivitet, ljud och förändringar som temperatur och luftfuktighet i hemmiljön. Mobilapplikationen försäkrar familj, anhöriga och vårdgivare att allt är normalt hos vårdtagaren och kan larma om något är fel. Safe and Sound kombinerar flera olika sensorer i en enhet, är lätt att installera och ger familj och anhöriga sinnesro utan att vara påträngande.

Idén fick en grundarna, Charlotte Forshaw, när hon arbetade inom äldrevården. Hon såg behovet av att ge äldre människor möjligheten att på ett självständigt och tryggt sätt bo hemma längre. Insåg att man genom en teknisk lösning skulle kunna förbättra kontakten mellan vårdgivare, anhöriga och den äldre personen.

Safe and Sound är intressant och relevant av tre anledningar. Den första är den ökade tryggheten och säkerheten för den äldre. Den andra är att en rad olika sensorer och trygghetslarm ersätts med endast en enhet. Den tredje är mobilapplikationen som länkar samman vårdgivare familj och anhöriga med vårdtagaren. Detta ger äldre personer möjligheten att på ett tryggt sätt bo självständigt hemma längre och det ger anhöriga sinnesro, förklarar Charlotte som nu, tillsammans med team-medlemmen Buster Bark arbetar för att få ut idén på marknaden.


Idé: Safe and Sound
Team: Buster Bark & Charlotte Forshaw
Universitet: Lunds Universitet
Boendeort: Lund

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll