Gå direkt till innehåll
John Nyberg, Pure Bio Synergy Foto: Viktor Holm
John Nyberg, Pure Bio Synergy Foto: Viktor Holm

Nyhet -

Ny metod för vattenrening prisades Venture Cup Syds regionfinal

Pure Bio Synergy med entreprenören John Nyberg i spetsen prisades i den regionala finalen av Venture Cup. Bolaget vann priset som regionens ”Top Tech” och kammade hem prissumman på 50 000 kronor.

John har tillsammans med sitt team utvecklat en patenterad teknik som möjliggör att producera ozon i fuktiga och svåra miljöer. Genom tekniken kan man använda naturens egna reningsämne på nya väldigt angelägna marknader, däribland dricksvattenframställning i världens u-länder.

Detta hela tog fart för cirka åtta år sedan när John kom i kontakt med de två uppfinnarna bakom kärnteknologin. Enligt John: ”en typisk galen vetenskapsman” Detta var en tysk visionär och miljö entusiast, och en Thailändsk tekniker, båda baserade i Thailand. De hade velat skapa en ozongenerator som funkade bra i Thailand där luftfuktigheten kan vara väldigt hög. Inom kort befann han sig i positionen som ”donator” och koordinator till detta projekt.

Efter mycket kämpande har en tydlig framtidsvision utkristalliserats, berättar John:

- Rent vatten är en av världens mest värdefulla råvaror. Våra styrkor framträder där fuktiga och svåra miljöer råder, exempelvis i tropiska klimat. I tropiska klimat finns majoriteten av världens u-länder och där är behovet av rent och säkert dricksvatten, hygien och sanitet som störst. Vår teknologi och plan kan gynna minst tre av FN’s hållbarhetsmål för agenda 2030..

Pris: Top Tech

Idé: Pure Bio Synergy

Team: John Nyberg, Nicklas Erlandsson & Björn Westlund

Boendeort: Hölö

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll