Gå direkt till innehåll
Teamet bakom Haystack som prisades för sin affärsidé i Venture Cup nords regionfinal 2022.
Teamet bakom Haystack som prisades för sin affärsidé i Venture Cup nords regionfinal 2022.

Pressmeddelande -

Haystack: Vinnare av Game Changer i region nord 2022

Haystack är den första dejtingtjänsten där människor kan lära känna varandra online genom att göra roliga saker tillsammans. Teamets vision är en värld där alla blir välkomnade för vilka de är och inte för hur de ser ut. Det ska vara kul att komma i kontakt med nya människor, även online! Haystack prisades för sin idé på Venture Cups regionfinal i region nord 2022 då bolaget vann priset Game Changer, 50 000 kronor och en plats i den nationella Sverigefinalen i Oktober. 

Online Dating idag är ytligt. Vi gör våra val baserat på utseende. Får man en ”match” så ska vi lära känna varandra genom textbaserad chatt, vilket inte bara gör det svårt att bryta isen–det är nästan omöjligt att skapa någon slags connection. Varför kan vi inte lära känna andra genom att göra roliga saker tillsammans även online?

Haystack är den första dejtingtjänsten där människor kan lära känna varandra online genom att göra roliga saker tillsammans. Teamets vision är en värld där alla blir välkomnade för vilka dem är och inte för hur dem ser ut. Det ska vara kul att komma i kontakt med nya människor, även online!

- "Jag flyttade utomlands i tidiga 20-åren och reste runt mycket i både arbete och nöje. Eftersom jag ofta flyttade till en ny plats själv använde jag dejting appar för att komma i kontakt med nya människor. Jag märkte fort att de appar som finns är bra på att skapa matchningar, men de bryter varken isen eller skapar interaktion. Hur kan man veta om man klickar med någon genom att titta på en statisk bild och sedan text chatta? Jag började prata med människor i olika delar av världen om vad jag upplevde och märkte att jag inte var ensam om att känna så. Där någonstans föddes idéen bakom Haystack" säger Björn Hortell, en av grundarna. 

Teamet har olika erfarenheter i bagaget. De har erfarenhet från att ha grundat bl.a. konsultverksamheter samt har jobbat i och för tidiga startups tidigare. Idag har de en bra mix av olika kvalitéer och erfarenheter inom entreprenörskap, sälj, design och teknologi.

- "Vi ska ta Haystack ut i världen och (förhoppningsvis) bygga Norrlands roligaste företag någonsin. För planer närmare än så är det bara att ta kontakt!" Säger teamet. 

Haystack tog i torsdags den 19 maj hem priset som årets Game Changer och vann 50 000 kronor på Venture Cups regionfinal 2022 i region nord och är därmed direktkvalificerade till Sverigefinalen i Oktober.

Pris: Game Changer Venture Cup väst

Idé: Haystack

Team: Björn Hortell, Niklas Berg, Malin Hollström och Arvid Åström

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll