Gå direkt till innehåll
Affärsidén som bidrar till ett säkert uppkopplat samhälle

Nyhet -

Affärsidén som bidrar till ett säkert uppkopplat samhälle

Antalet enheter som kopplas upp mot internet ökar lavinartat, allt från uppkopplade bilar till pacemakers. Samtidigt ökar antalet dataintrång på de uppkopplade enheterna och systemen, vilket kan ha förödande konsekvenser. Omen Technologies som är en av vinnarna på Venture Cups Topp20-lista ämnar att med sin banbrytande teknik bidra till ett säkrare uppkopplat samhälle.

Att vårt samhälle digitaliseras och att fler enheter såsom mobiler, datorer och andra tekniska produkter på något sätt är uppkopplat till internet genererar flera möjligheter men också utmaningar. Utmaningen med detta är att i takt med att antalet uppkopplade enheter så ökar och upptäcks även fler attacker, vilket kan ha förödande konsekvenser för både individer, företag, organisationer och samhället i helhet. I exempelvis Skandinavien tar det i genomsnitt cirka 299 dagar att upptäcka och åtgärda ett dataintrång.

Omen Technologies startade som ett forskningsprojekt på Chalmers där professor Magnus Palmgren och doktorand Wissam Aoudi skapade en algoritm som har lett till ett nystartat företag. Affärsidén handlar om att säkerställa att uppkopplade bilar, elnät, fabriker m.m förblir uppkopplade. Detta gör Omen Technologies genom en banbrytande IoT plattform som bidrar till mindre driftstopp och mindre dataintrång. Denna plattform är baserad på AI och tekniken är dessutom patenterad.

Vad innebär vinsten och placeringen på Venture Cups Topp20-lista för er?

För oss är detta en bekräftelse på att vår ide är efterfrågad, säger Christian Löfvendahl.

Framtiden för bolaget planeras i två etapper där det första målet är att slutföra Chalmers Ventures acceleratorprogram där Omen Technologies planerar att lansera en eller flera produkter och för bolaget redan etablerade kunder. Det långsiktiga målet för bolaget är att Omens lösning skall finnas i alla uppkopplade enheter och system inom svensk industri.

Idé:Omen Technologies.

Team:Christian Löfvendahl, Magnus Almgren & Wissam Aoudi.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll