Gå direkt till innehåll
BOOKI sopar de analoga tvättbokningssystemen av banan

Nyhet -

BOOKI sopar de analoga tvättbokningssystemen av banan

Vi har superdatorer i byxfickan, bilar kör sig själva och privata resor till rymden är numera verklighet. Men tvättbokningssytemen är fortfarande ett omständigt, urtvättat vardagsproblem som orsakar mer frustration än vad det borde. Vi välkomnar Booki in i matchen och lyfter deras affärsdé som kommer älskas av alla. 

Booki introducerar ett modernt och smidigt sätt att boka din tvätt på genom att använda QR-koder och NFC teknik, samma teknik som gör det smidigt att låsa upp el-sparkcyklar eller betala med ditt kort i telefonen. Med Booki går det enkelt och snabbt att boka sin tvättid med ett par tryck på skärmen. Tjänsten kommer att finnas som en applikation till både Android och iOS. Tjänsten är även uppbyggd så att det skall vara lätt att frikoppla och implementera i enlighet med befintliga system.Gruppen består av LTU studenterna Grace, Valdemar och Yafet och idén till Booki uppstod en sen lördagskväll när Grace kom på att han skulle få besök och behövde städa lägenhet och tvätta kläder. Problemet? Han glömde boka en tvättid och eftersom att hans tvättstuga log ca 70 meter bort och han bodde på 5 våningen hade han ingen lust att gå ner till tvättstugan en sen och kall kväll bara för att boka en tvättid. Strax därefter började designen för en modell som idag är Booki. Målet var att gör ett verktyg som var smidigare än att använda hemsidor, som det flesta fastigheters bolag gör idag samt att använda QR kod och NFC- tekniken istället för nycklar och tag.

Grundarnas hårda arbete har nu givit en vinst i Venture Cup’s IDEA tävling och de planerar nu för ett flitigt 2021 med bland annat installation hos fastighetsbolaget Lindebäcks, konkretisering av affärsplan och budget samt pilottestning på Luleå Tekniska Universitet. Vinsten i Venture Cup IDEA ser Booki som värdefullt i den mån att de fått feedback och råd som vässar deras koncept, vilket i sin tur gör dem konkurrenskraftiga gentemot redan etablerade företag med liknande idéer. De ser deltagandet och resultatet som kvitto på att deras system är något som kommer förändra människors vardag till det bättre.

- Vinsten för att är beviset på att vi har ett system som kan blir revolutionerande och lösa många människors liv. Det är både tack för all ner tid vi har lagt under som senaste två år för att kunna få fram en väl fungerar prototyp medan vi alla studerade på 100 procent, säger Grace Bavulaa på Booki.

Idé: Booki

Team: Grace Bavulaa, Valdemar Johannesson och Yafet Zerai 

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll