Gå direkt till innehåll
CREATIVE U sätter kreativiteten i dina händer!

Nyhet -

CREATIVE U sätter kreativiteten i dina händer!

Med en idé som inte kan ligga mer rätt i tiden tar CREATIVE U avstamp i Do-it-Yourself-sfären (DIY) och levererar en tjänst som de hoppas ska kunna hjälpa människor att uppnå sin fulla kreativa potential.

Duon Ida och Victor är djupt övertygade om att kreativitet ligger i människans natur. Med sin DIY-kanal på Youtube vill de nu ta det till nästa nivå genom att inte bara förse DIY-intresserade med instruktioner utan ovanpå detta även erbjuda ett startkit som ger tittaren fysiskt material för att skapa det de ser. I en framtid som spås ha hög efterfrågan på kreativitet vill Ida och Victor ligga före kurvan och främja att aktivt testa någonting nytt och kreativt.

- Idén ligger rätt i tiden på fler än ett sätt. Edutainment utgör en allt större del av innehållet på YouTube. För 66% av alla människor globalt är video toppvalet när man ska lära sig något nytt. “How-to videos” har blivit ett enormt fenomen och vår “DIY-kanal” (Do It Yourself) krokar rakt in i detta, säger Victor Hillebjörk på Creative U.

Efter att personer sett en DIY-video ska de inte behöva anskaffa materialet som krävs för att genomföra projektet på egen hand, utan CREATIVE U ska leverera det som krävs antingen via styckvisa köp eller prenumeration. Detta eliminerar en mellanhand som CREATIVE U hoppas låser upp kundens inre kreativa potential.

Duo har bred erfarenhet inom entreprenörskap och kreativtskapande. Victor har tidigare arbetat 10+ år som egenföretagare inom marknadsföring, bl.a. med varumärken som Coca-Cola, SJ och Svenska Fotbollförbundet. Han har också genomfört många egna kreativitetsrelaterade projekt, t.ex. startat en crowdfundad musikfestival och rest i ett tiny house och sökt Europas mest kreativa människor. Ida har drivit både egna butiker och e-handel i flera år. Senast en butik/e-handel med lokal design och hantverk där en stor del av sortimentet byggde på egna produkter som hon designat själv.Victor och Ida ser vinsten i Venture Cup som en bra lektion i affärsutveckling. Att få koka ner sin idé och konkretisera har varit ett värdefullt moment i utvecklingen av företaget. Affärsmodellen är anpassad för likaväl internationell expansion som samarbeten med bland annat skolor, digitala verktyg och barnlekar/barnböcker.

Idé: CREATIVE U - Unlocking Creativity

Team: Victor Hillebjörk och Ida Hillebjörk

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll