Gå direkt till innehåll
NOMI tar fotskadorna i egna händer!

Nyhet -

NOMI tar fotskadorna i egna händer!

Av atleter för atleter, kommer nu NOMI - No More Injuries. Sophie Brundin är CEO bakom detta nya spännande koncept som tar upp kampen mot fotledsskador. 

NOMI har insett att allt fler människor strävar efter en aktiv livsstil, men att de också kan hållas tillbaka av vanliga fotledsskador. Och när inget på marknaden kunde hjälpa dem själva tillräckligt väl tog de saken i egna händer. NOMI är ett fotledsskydd som är utvecklat och designad för att förhindra akuta fotledsskador medan den möjliggör en naturlig rörelse så att användaren som bär skyddet fortfarande kan prestera på topp. På grund av det höga antalet akuta fotledsskador utan en riktig lösning, var ett förbättrat fotledsskydd den optimala lösningen, säger grundarna bakom NOMI.

- Världens vanligaste skada bland idrottare, fotledsskador. Om du en gång har stukat foten, är det 80% risk att det händer igen. NOMI’s mål är att drastiskt minska antalet akuta fotledsskador så att fler människor, atleter eller icke-atleter, kan fortsätta att ha ett liv i rörelse, säger Sophie Brundin på NOMI.

NOMI’s revolutionerande diamantnätdesignen kombinerar fördelarna av modern materialvetenskap, geometri och 3D utskrift. Resultatet blir ett skräddarsytt, tunt och lätt skydd. Detta ger idrottare som använder sig av NOMI möjligheten att fortsätta prestera på hög nivå.

NOMI’s är det första företag som teamet grundat men ambitinen kring entreprenörskap verkar alltid ha funnits hos dem själva och i teamets närhet.

- Som barn sålde vi jultidningar, men då var det mest släkten som stödköpte så vi kunde få den nya filmen av Jönssonligan. Min bror är som karaktären i Wallace and Gromit. Om en lösning inte finns eller når upp till hans standard, tillverkar han sin egen lösning. Av precis samma anledning startades detta projekt. Det var även han som kom på företagsnamnet NOMI: No More Injuries, säger Sophie Brundin på NOMI.

NOMI’s grundare har alla haft höga ambitioner med sitt idrottande. Tyvärr påverkades ambitionerna av det ständigt återkommande fotledsskadorna. Då ingenting som uppfyllde deras behov fanns på marknaden, bestämde sig NOMI att ta saken i egna händer och uppfinna en lösning.

Allt fler människor försöker ha en aktiv livsstil, men många känner igen sig i att en till synes enkel skada, kan komma i vägen. Att vi visade upp en genomtänkt, realistisk och innovativ lösning på ett känt problem tror vi tog oss till Topp 20, säger Sophie Brundin på NOMI.

NOMI tycker att beskedet om att de kammat en en prisplats i IDEA är ett otroligt glädjande besked och känner sig tacksamma för feedbacken, publiciteten och givetvis det finansiella stödet. Allt detta kommer hjälpa dem med deras framtidsplaner om att utveckla NOMIs teknologi för användning på andra kroppsdelar som handleder och knän.


Idé: NOMI

Team: Sophie Brundin

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll