Gå direkt till innehåll
eSat tar ner rymden på jorden

Nyhet -

eSat tar ner rymden på jorden

Tyska eSat vill göra rymden tillgänglig för fler människor. Genom att sätta ihop flera små satelliter i vad som kallas en kubsatellit och göra det användarvänligt för gemene man, hoppas eSat på att förändra allmänhetens syn på rymden som ett otillgängligt och dyrt område som endast stora företag har tillgång till. 

Elisabeth Funck och Mattias Raudonis anser att rymden är otillgänglig för studenter, vanliga företag och allmänheten. Genom att använda miniatyr satelliter med praktiskt gränssnitt ska eSat skapa möjlighet för människor att designa sina egna uppdrag till rymden. Idén är att skicka upp dessa modulära kubsatelliter i bulk och på så vis kostnadseffektivisera och göra rymden mer tillgänglig. Idén till eSat upp via ett studentprojekt i Toulouse där duon fick i uppdrag att designa en lätt minituriserad multispektral stratosfärisk ballong nyttolast. 

Detta visade gruppen vad som är möjligt med modern mikroelektronik och ledde vidare till idén att skapa en mycket liten modulär satellit.Elisabeth och Mattias ser sin idé som unik genom att implementera modularitet, skalning samt konkurrenskraftighet och de känner sig nöjda över sitt deltagande i Venture Cup vilket i sin tur lett till nyttig exponering. Nästa steg för eSat är att lyckas med uppskjutning av en prototyp och nästa steg efter det är att utöka till en bredare publik.

Om deltagandet i Venture Cup säger eSat att dom är nöjda att de lyckades att förklara en till synes komplicerad idé så pass bra att det ledde till eSats första utmärkelse.

- Detta är den första utmärkelsen som denna idé fick. Jag är glad att vi kunde förklara konceptet bra, säger Elisabeth Funck på eSat.

Nästa steg är att framgångsrikt starta prototypen till rymden. I framtiden vill vi expandera till en bredare publik.”

Idé: eSat

Team: Elisabeth Funck och Mattias Raudonis

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll