Gå direkt till innehåll
My Esteeme
My Esteeme

Nyhet -

My Esteeme ska ge barn bättre självkänsla

Grundaren av My Esteeme  Leslie Alfredsson huserar med sina kollegor på Minc i Malmö. Där sker arbetet bakom konceptet som heter My Esteeme.

Det var tack vare den nära relationen till sitt syskonbarn som idén till My Esteeme uppstod. Hon såg då ett behov av att stäkra självkänslan hos barn. När psykisk ohälsa, som många gånger kan kopplas till dålig självkänsla, sprider ut sig och ökar i Sverige, kan My Esteeme mycket väl bidra till att redan i unga år stärka individer och i det långa loppet förhoppningsvis bidra till att vända den negativa trenden. 

"Att ge våra barn bra grundvärderingar om alla människors lika värde och att man duger precis som man är, är viktiga byggstenar i en mer långsiktig vision om ett bättre och mer jämställt samhälle där alla får samma möjligheter oavsett kön, hudfärg eller religion", säger Leslie Alfredsson.

My Esteeme skapar ett inlärningsverktyg som uppmanar till en hälsosam självkänsla och mångfald för förskolebarn. Med ett multisensor kit bestående av 5 dockor med etnisk mångfald, en app, en sång och en inlärningsguide.

Dockorna med alla dess funktioner ska fungera som ett roligt och enkelt verktyg för pedagoger att använda i sin likabehandlingsplan. Och så klart en rolig och uppskattade leksak för barnen.

FAKTARUTA

  • Idé: My Esteeme
  • Team: Leslie Alfredsson, Oana Vicol, Susanna Lewis, Karina Minda 
  • Ort: Malmö

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll