Gå direkt till innehåll
Delar av teamet bakom Envue Technologies som prisades för sin affärsidé i Venture Cup västs regionfinal 2022.
Delar av teamet bakom Envue Technologies som prisades för sin affärsidé i Venture Cup västs regionfinal 2022.

Pressmeddelande -

Envue Technologies: Vinnare av Game Changer i region väst 2022

Möt Envue Technologies som i kombination av hårdvara och mjukvara utvecklat ett verktyg i form av ett mikroskopiskt instrument och nanofluidiska chip, som gör att forskare på ett enkelt sätt kan träda in i nanovärlden och studera biomolekyler. Denna banbrytande teknologi prisades på Venture Cups region västs regionfinal 2022 då bolaget vann priset "Game Changer" och 50 000kr.

För forskning inom Life Science är studier och analyser av biomolekyler, såsom proteiner och DNA, avgörande för att kunna förstå sjukdomar och därmed kunna utveckla nya läkemedel och vaccin. Problemet är att dessa kritiska biomolekyler är nästintill osynliga och alltså för små för att observera med våra ögon eller med konventionella mikroskop. Därför åtföljs nuvarande metoder gällande biomolekyler flera svårigheter och en snabb teknik för att kunna studera dessa har saknats. Men inte längre. 

Envue Technologies unika kombination av hårdvara och mjukvara, i form av ett mikroskopiskt instrument och nanofluidiska chip, gör att forskare på ett enkelt sätt kan träda in i nanovärlden och studera biomolekyler. En unik teknologi som har potential att spela en nyckelroll i framtidens framsteg inom Life Science.

- "Vår patentsökta teknologi, kallad Nanofluidic Scattering Mocroscopy (NSM), tillåter studier av nanoobjekt utan modifieringar för att undvika felaktiga resultat. Vår vision är att accelerera framtida forskning genom att ge forskare en lösning för att kunna föra nya framstående upptäckter." Säger Ellen Andréasson, en av grundarna. 

Teamet bakom Envue Technologies är väl sammansatt och en kombination av studenter från Chalmers Entreprenörsskola och forskare från Christoph Langhammers grupp. Teamet möttes i början av stora motstånd och fick höra att deras idé inte skulle fungera, men teamet gav inte upp och kunde tillslut grunda Envue Technologies. Idag kan de stoltsera med sin banbrytande teknologi och har stor framtidstro.

- "Envue Technologies vill erbjuda forskare rätt verktyg för att förstå och analysera biomolekyler. De kommande åren är planen därför att accelerera bolaget genom att expandera teamet med kompetenser inom t.ex. sälj-, mjukvaru-, och produktutveckling för att kunna öka värdet för kunderna. Envue Technologies vill utveckla en användarvänlig produkt med skandinavisk kvalitet och design, med kunder både nationellt och internationellt." Säger teamet. 

Envue Technologies tog i tisdags den 10 maj hem priset som årets Game Changer och 50 000kr på Venture Cups regionfinal 2022 i region väst och är därmed direktkvalificerade till Sverigefinalen senare i höst.

Pris: Game Changer, Venture Cup väst

Idé: Envue Technologies

Team: Ellen Andréasson, David Albinsson, Joachim Fritzsche, Christoph Langhammer och Barbora Spackova.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Delar av teamet bakom Parametric Solutions som prisades för sin affärsidé i Venture Cup västs regionfinal 2022.

Parametric Solutions: Vinnare av Beyond Academic & JCE Accelerator Award i region väst 2022

Parametric Solutions är plattformen för snabbare processer inom arkitektur och industriellt byggande. Med hjälp av AI och algoritmer underlättar lösningen beslutsfattandet i planeringsprocesserna vilket minskar riskerna och i slutändan skapar bättre och mer hållbara städer. På region västs regionfinal 2022 vann bolaget två priser, nämligen "Beyond Academic" och "JCE Accelerator Award".