Gå direkt till innehåll
Teamet bakom FastKrono som prisades för sin affärsidé i Venture Cup västs regionfinal 2022.
Teamet bakom FastKrono som prisades för sin affärsidé i Venture Cup västs regionfinal 2022.

Pressmeddelande -

FastKrono: Vinnare av Innovatum Science Park Award i region väst 2022

Möt David, Jorge och Enric, tre spanska vänner som bor och jobbar i Sverige och har ett delat intresse för sport, företagande och teknologi. De har tillsammans grundat FastKrono, som är en produkt som förbättrar idrottares prestation med hjälp av IoT. Nu har bolaget vunnit priset Innovatum Science Park Award på Venture Cups regionfinal i väst 2022.

Prestandaanalyser inom sportbranschen genomgår en aldrig tidigare skådad våg av digitalisering. I alla sporter är analys ett viktigt verktyg för att fatta smarta beslut vid rätt tidpunkt och uppnå resultat av hög kvalitet. FastKrono menar att tidigare utrustning vars syfte är att mäta idrottares data antingen inte är korrekta, inte bärbara, komplicerade att installera, har en låg nivå av integration med analytiska verktyg eller är oöverkomligt dyra för icke-elitnivåer. Som ett resultat av detta kämpar genomsnittliga idrottare, idrottsklubbar, idrottscenter och tävlingar för att modernisera sina nuvarande miljöer för att uppnå professionella resultat. De flesta idrottare övertränar, men underpresterar, på grund av brist på effektiva och motiverande träningsmetoder som kvantifierar deras framsteg. Och idrottsorganisationer kämpar i tävlingar med att lyckas göra korrekta tidtagningar med stor press från idrottarnas fans. 

FastKrono löser dessa problem. FastKrono är ett patenterat och trådlöst tidsystem med flera linjer för att mäta tid i sporttävlingar och träningspass som involverar smidighet, snabbhet, styrka och uthållighet. Genom att kombinera hårdvara och mjukvara bygger deras unika teknik på optiska sensorer och trycksensorer med visuella-auditiva signaler som kommunicerar med FastKrono-appen via Bluetooth.

Informationen kan bearbetas för att mäta idrottares förmåga att stanna och snabbt ändra riktning, sprintacceleration, kognitiva reaktionstider, perifer syn, maximal syreupptagningsförmåga under träning eller benkraft vid vertikalhoppning. Lagrade i molnet visualiseras resultaten med en intuitiv dashboard för dataanalys och grafer som sedan görs tillgänglig på våra smartphones, surfplattor och bärbara datorer.

FastKronor tog i tisdags den 10 maj hem priset Innovatum Science Park Award på Venture Cups regionfinal i region väst och är därmed vann de 15 000 kronor och en inkubatorsplats på Innovatum Science Park. 


Pris: Innovatum Science Park Award, Venture Cup väst
Idé: FastKrono
Team: Jorge Roman Cameo, David Calviño Serrano och Enric Villarin Martinez

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Delar av teamet bakom Parametric Solutions som prisades för sin affärsidé i Venture Cup västs regionfinal 2022.

Parametric Solutions: Vinnare av Beyond Academic & JCE Accelerator Award i region väst 2022

Parametric Solutions är plattformen för snabbare processer inom arkitektur och industriellt byggande. Med hjälp av AI och algoritmer underlättar lösningen beslutsfattandet i planeringsprocesserna vilket minskar riskerna och i slutändan skapar bättre och mer hållbara städer. På region västs regionfinal 2022 vann bolaget två priser, nämligen "Beyond Academic" och "JCE Accelerator Award".