Gå direkt till innehåll
Delar av teamet bakom Piffl som prisades för sin affärsidé i Venture Cup västs regionfinal 2022.
Delar av teamet bakom Piffl som prisades för sin affärsidé i Venture Cup västs regionfinal 2022.

Pressmeddelande -

Piffl: Vinnare av Best Traction och Publikens Pris i region väst 2022

Piffl är appen som gör allmänna idrotts- och aktivitetsplatser tillgängliga för alla på riktigt. Genom en app kan invånare och besökare komma åt boxar som är fyllda med ett stort utbud av sport- och utomhusaktiviteter anpassade efter miljön runtomkring och bidrar därmed till en mer hälsosam, jämlik och hållbar stad! Nu har bolaget vunnit priset "Best Traction" och 50 000 kr på Venture Cups regionfinal i väst 2022. Bolaget blev även publikens favorit då de vann "Publikens Pris" som publiken fick rösta om i realtid på eventet.

Det pratas delande och allas lika tillgång, men ändå byggs det offentliga boule planer utan boule set, näridrottsplatser utan basketbollar och fotbollar, skate parker utan skateboards. Listan kan göras lång och egentligen har bara halva jobbet gjorts i att demokratisera tillgången till många utav de offentliga rummen. 

Med Piffl's app kan invånare och besökare komma åt boxar som är fyllda med ett stort utbud av sport- och utomhusaktiviteter som är anpassade efter miljön runtomkring. Piffl's boxar hittar man i parker, vid idrottsplatser och överallt som erbjuder spontanaktivitet. Detta för att bidra till en hälsosam, jämlik och hållbar stad. 

- "Runt en basketbollsplan med 5000 bostäder, ska det verkligen behövas 5000 basketbollar för att alla ska kunna nyttja platsen spontant?" Sa teamets utvecklare Dennis i ett telefonsamtal med William, som blev starten på framgångssagan Piffl. 

Teamet, som dels består av grundarna Dennis och William är idag båda boende i Göteborg, men har sina rötter i Borås och Kalmar. Redan tidigt under studietiden visade Dennis stor kunskap inom app-utveckling då han byggde en app som fick 10 000 nedladdningar och ett mail från NASA. Och framtidsplanerna är inte mindre än så. 

- "Vi tror inte att det finns många kommuner i västra Europa som bygger en ny basketboll plan utan två basketbollar eller en volleybollplan utan några volleybollar inom de närmsta två åren. Vårt mål är att Piffl ska vara en del av det!" Säger William, en av grundarna.

Piffl tog i tisdags den 10 maj hem priset som årets Best Traction och 50 000 kr på Venture Cups regionfinal 2022 i region väst och är därmed direktkvalificerade till Sverigefinalen senare i höst. Bolaget blev även publikens favorit då de vann Publikens Pris som publiken fick rösta om i realtid på eventet. 

Pris: Best Traction, Venture Cup väst

Idé: Piffl

Team: William Nimbs och Dennis Axelsson

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll