Gå direkt till innehåll
Vinnarna i Regionfinalen Syd i Venture Cup STARTUP 2022.
Vinnarna i Regionfinalen Syd i Venture Cup STARTUP 2022.

Pressmeddelande -

Venture Cup Regionfinal 2022 i Region Syd

Vi avslutade eventens månad, maj, med att kora finalisterna i STARTUP 2022 i Region Syd! Regionfinalen hölls i Malmö Rådhus som gav en pampig inramning när regionens STARTUP vinnare skulle koras och firas. Förutom att dela på en prispott till ett värde av 200 000 kronor direktkvalificerar sig vinnarna till Venture Cups Sverigefinal 2022 den 12 oktober i Uppsala där de tävlar om fler priser mot entreprenörer från övriga regioner.

De fyra vinnarna som korades var Quiqly, SpeakSum, Pharmista Technologies och SunFeeds. Dessa bolag gick hem med en prischeck på 50 000 kr vardera och en plats i Sverigefinalen 2022 den 12 oktober i Uppsala, där bolagen kommer tävla mot övriga regioners vinnare om ytterligare priser och pengar. Publikens favorit, och vinnaren av extrapriset Publikens Pris blev HEAT.

Samtliga vinnare i STARTUP 2022 - Region syd. Fotograf: Pernilla Löfgren


Eirly- ett av finalistbolagen. Fotograf: Pernilla LöfgrenModeratorn Dennis Sahlström ledde oss igenom kvällen! Fotograf: Pernilla Löfgren

Personen som ledde oss igenom kvällen var Dennis Sahlström, en entreprenör ut i fingerspetsarna, som bidrog med sin stora entusiasm och glädje och gav oss en kväll vi sent kommer glömma.

Från vänster: Zhenni Liang, Karsten Deppert och Johanna Östberg. Fotograf: Pernilla Löfgren.

Under kvällen gästades vi av Zhenni Liang CEO på Skåne Startups, Karsten Deppert, grundare av Mindpark och Johanna Östberg, näringslivsutvecklare Innovation på Malmö Stad. Det blev ett inspirerande panelsamtal där vi fick ta del av deras erfarenheter och insikter i startup världen och innovationstrender just nu. 

Här är samtliga vinnare i Region Syd: 


Quiqly. Fotograf: Pernilla Löfgren.

Best Traction - Vinnare: Quiqly

Företag kan genom Quiqlys egenutvecklade plug-in identifiera hur olika kundgrupper kan nås på ett mer effektivt sätt. Quiqlys affärsidé är att hjälpa företag att förstå potentiella kunders otillfredsställda behov, generera nya leads och därigenom konvertera dessa till långsiktiga kunder. Quiqly kammade hem priset Best Traction på Regionfinalen i syd och därmed även 50 000 kronor och en plats på Sverigefinalen den 12 oktober. 

- Då vi även var placerade på Venture Cups TOPP20-lista 2021 så ser vi denna vinst som ett ytterligare steg i att företagsbyggandet går i rätt riktning, säger teamet.

Se Quiqlys hemsida här!

Team: Marcus Öhrner & Carl Johansson

SpeakSum. Fotograf: Pernilla Löfgren. 

Beyond Academic - Vinnare: SpeakSum

SpeakSum är en webbapp som mäter mötesdeltagares taltid och ger en grafisk presentation av mötet. Detta ger unika insikter så som aktivitet över tid, och genererar objektiva data som kan analyseras för att förbättra möteskvalitet och möjliggöra inklusion och jämlik representation. SpeakSum kammade hem priset Beyond Academic på Regionfinalen i syd och därmed även 50 000 kronor och en plats på Sverigefinalen den 12 oktober.

Vi vill få kontakter och finansiering för att ta bolaget till nästa steg och se SpeakSum förbättra möten över hela världen. Denna vinst i Venture Cup kanske tar oss ett steg närmre just det, säger teamet.

Se SpeakSums hemsida här!

Team: Nikan Redjamand, Gustav Serger, Kristina Ingvar och Mozhgan Dorkhan

Pharmista Technologies. Fotograf: Pernilla Löfgren.

Game Changer - Vinnare: Pharmista Technologies

Pharmista Technologies vill revolutionera graviditetstestmarknaden genom att utveckla ett återanvändbart graviditetstest. Detta kommer att bidra till att minska kvinnors utgifter på deras reproduktiva hälsa, öka bekvämlighetsnivåerna samt minska användningen av engångsplastprodukter. Eftersom resultatet redovisas på en digital display minimeras även risken för feltolkning, där 1 av 4 kvinnor i dagsläget har svårigheter att tyda resultatet på icke-digitala test. På grund av detta visar vår undersökning att 90% av 500 konsumenter som är intresserade av att ersätta dagens tester moten återanvändbar lösning. Pharmista Technologies hyllades på Regionfinalen i Syd och de kammade hem priset Game Changer, 50 000 kronor och en plats på Sverigefinalen den 12 oktober. 

- Erkännande i ett tidigt stadie av affärsutvecklingen är både viktigt och kul. Som många säkert kan känna igen sig så är det många toppar och dalar när man försöker förverkliga sin affärsidé, där sådana här utmärkelser gör att det känns extra roligt att driva bolaget vidare,
säger Alice från Pharmista Technologies. 

Här hittar du Pharmista Technologies hemsida. 

Team: Alice Mattsson och Robert Porter

Elsa och Iris från SunFeeds. Fotograf: Pernilla Löfgren.

Impact Maker - Vinnare: SunFeeds


SunFeeds - Nya näringsrika måltidsersättningar baserade på solroskärnor för att bekämpa hunger. SunFeeds fokuserar på två saker; utveckla matprodukter och formulera ett tillvägagångssätt för att tillhandahålla produkten på, vad vi kallar, det rätta sättet. SunFeeds idé gav teamet priset Impact Maker, en prischeck på 50 000 kronor och en plats på Sverigefinalen i höst.

- SunFeeds stora mål är att hjälpa till i kampen mot FN:s mål#2 Ingen Hunger. Att vinna betyder att de finansiella möjligheterna att göra detta skulle bli större. Vi hoppas även att uppmärksamheten kring vinsten skulle hjälpa till att belysa ett av världens största hälsoproblem och inspirera fler att skapa lösningar för att lösa detta,
säger teamet.

Här hittar du SunFeeds Linkedin- profil. 

Team: Elsa Sjödahl och Iris Bjerkén.

Teamet bakom HEAT. Fotograf: Pernilla Löfgren.

Publikens Pris - Vinnare: HEAT

HEAT är det första rättvisa och hållbara svenska kondommärket. Gummit till kondomerna är framställt i samarbete med småskaliga bönder inom agroskogssystem, för att öka den biologiska mångfalden och mikroklimatet. Vi uppmuntrar till ett bättre skydd, in the HEAT of the moment, med en diskret design som förvarar kondomerna i tändsticksaskar. På Venture Cups regionfinal 2022 i region su blev teamet publikens favorit.

Publikens pris är ett pris som deltagarna på eventet får rösta om i realtid. Vinnaren vann en Mystery Box som eventets deltagare fick fylla under kvällen. 

Här
hittar du HEATs Linkedin-profil. 

Team: Coline Scharfenberg, Rita Hjelm, Marielle Scharfenberg och Erin Ruana.

Vill du se alla bilderna från Regionfinalen i syd? Klicka här!

Den 12 oktober är det dags för alla regionala vinnare att tävla mot varandra på Sverigefinalen om ytterligare priser och checkar samt den prestigefulla titeln Startup of the year. Mer information och anmälan kommer inom kort!

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll