Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Finalisterna i region Syd i Venture Cup STARTUP 2024!

STARTUP 2024 - Här är finalisterna i Syd!

Årets STARTUP-tävling i region Syd har avslutats och tio bidrag har valts ut som finalister. De kommer att pitcha sina affärsidéer inför en regional jury för chansen att vinna priser och en plats i Sverigefinalen. Evenemanget äger rum den 8 maj och för mer information, besök länken!

Finalisterna i region Öst i Venture Cup STARTUP 2024!

STARTUP 2024 - Här är finalisterna i Öst!

Tävlingen STARTUP 2024 har avslutats och tio finalister har utsetts i region Öst. AI, energi och analys dominerar bland bidragen. Finalisterna ska snart pitcha sina affärsidéer för juryn för chansen att vinna priser och kvalificera sig till Sverigefinalen. Regionfinalen äger rum den 6 maj på the Park.

Finalisterna i region Nord i Venture Cup STARTUP 2024!

STARTUP 2024 - Här är finalisterna i Nord!

Finalisterna i årets STARTUP-tävling i Nord är klara! De tio bidragen inom områden som AI, energi och analys kommer att pitcha sina idéer för juryn den 29 april. Vinnarna i kategorierna Best Traction, Beyond Academic, Game Changer och Impact Maker kommer att koras vid prisutdelningen. SPÄNNANDE!

Finalisterna i region Väst i Venture Cup STARTUP 2024!

STARTUP 2024 - Här är finalisterna i Väst!

De tio finalisterna i STARTUP-tävlingen i region Väst är klara och kommer att pitcha sina affärsidéer inför juryn den 7 maj. Kategorier som Best Traction, Beyond Academic, Game Changer och Impact Maker står på spel. Vinnarna får extrapriser från JCE Accelerator Award och Innovatum Science Park Award. Eventet är kostnadsfritt med begränsat antal platser. Klicka här för mer information och anmälan!

Nu är årets upplaga av Innovationskraft öppen!

INNOVATIONSKRAFT 2024 är nu öppen!

INNOVATIONSKRAFT 2024 är nu öppen för små och medelstora företag i Sydsverige som vill öka sin innovationskraft. Tävlingen är en möjlighet att utveckla befintliga verksamheter eller testa nya affärsidéer. Deadline för garanterad feedback är den 17 april. Registrera ditt bidrag idag och ta chansen att vinna prispengar!

Mehkar Sheikh becomes the new CEO ofVenture Cup Sweden

Venture Cup Sweden Welcomes Mehkar Sheikh as the new CEO

Venture Cup Sweden är glada att presentera Mehkar Sheikh som ny VD, från och med 1 mars 2024. Mehkar tar över efter den förra VD:n Therese Olsson och planerar att stärka Venture Cup's position i Sveriges startup-ekosystem både nationellt och regionalt.

Mehkar Sheikh takes on the role of CEO Venture Cup

Venture Cup Sweden Welcomes, Mehkar Sheikh as its New CEO

Venture Cup Sweden välkomnar Mehkar Sheikh som sin nya VD. Mehkar tillträder den 1 mars 2024. Hon planerar att stärka Venture Cups position i den svenska startup-ekosystemet både nationellt och regionalt.

På bild: Lucas Rundén (WindowGlass Recycling), Therese Olsson (VD, Venture Cup) och Emil Falk (WindowGlass Recycling)

Världsledande maskiner för fönsteråtervinning blev Startup of the year!

Startupen WindowGlass Recycling har utvecklat innovativa maskiner för återvinning av fönster, vilket löser problemet med orenat glas och minskar mängden deponi. De har vunnit flera priser, inklusive "Startup of the year", och har fått ovärderlig feedback genom sin medverkan i Venture Cup.

William Lidberg var en av de stolta vinnarna i Venture Cups stora Sverigefinal 2023.

Umeåforskare vinner stort pris för kartrevolution med AI

William Lidberg, en forskare från Umeå, vann Venture Cups Sverigefinal 2023 med sin startup Geoint. Genom att använda AI revolutionerar han markplanering och skapar detaljerade kartor. Geoint har intresse från skogsbolag och myndigheter och används för att undvika markskador. Lidberg har fått uppmärksamhet och kontakter efter vinsten.

Visa mer